Stress

Stress kan bero på många olika saker. Stress i sig är inte farligt men kan upplevas som obehaglig. Oavsett varför du känner dig stressad så kan det kännas bra att prata med någon, en kompis, förälder eller någon annan.

Att du känner dig stressad kan bero på många saker. Det kan vara känslan som uppstår när du känner att du har för mycket att göra och för lite tid att göra det på. Du kan uppleva stress när du själv eller andra har för höga krav och förväntningar på dig. Stress kan bero på en jobbig situation hemma eller att du befinner dig i en ny situation i livet.

Stress i sig är inte farligt men om du ofta känner dig stressad och besväras av det är det bra att försöka göra något åt det eller söka hjälp. Du kan börja med att berätta att du är stressad för en kompis, någon i familjen eller någon annan du litar på.

Om du går i skolan så kan du vända dig till elevhälsan. Kristianstads kommun har flera verksamheter dit du kan ringa för att prata om och ställa frågor kring stress. Vi kan också svara på frågor om vilka andra du kan vända dig till utanför kommunens verksamhet.

Ungdomsmottagningen, UMO, har tagit fram ett antal filmer om stress. Dessa hittar du på Ungdomsmottagning på nätet, UMO.se.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.