Krisberedskapsveckan 2019

Krisberedskapsveckan hålls 6 - 12 maj. Det är en kampanj som ska få oss mer förberedda på en situation utan exempelvis el, vatten och värme. Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Hur klarar du dig om maten börjar ta slut i affärerna? Foto: Thomas Henrikson, MSB
Hur klarar du dig om maten börjar ta slut i affärerna? Foto: Thomas Henrikson, MSB

Under Krisberedskapsveckan, som pågår mellan den 6 - 12 maj kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, att bedriva en nationell upplysningskampanj. I Kristianstad ordnar kommunen tillsammans med olika frivilligorganisationer aktiviteter för att få människor att tänka på sin egen krisberedskap.

– Vi kommer bland annat att visa upp färdigpackade krisberedskapslådor. De innehåller exempel på vad man behöver ha hemma om krisen kommer. Vi vill visa att det inte behöver vara så svårt att sköta sin och familjens hemberedskap. Det finns också möjlighet att vara med och tävla om en färdigpackad krisberedskapslåda , säger Andreas Poppius.

Vinn en färdigpackad krisberedskapslåda

I Rådhus Skåne går det alla vardagar i veckan att titta närmare på en krislåda och fylla i tävlingsformulär för att vinna den. En tävling ordnas även på Kristianstads kommuns facebooksida. På fredag den 10 maj går det att få krisberedskapstips och tävla på Stadsbiblioteket i Kristianstad kl. 10-15. På lördag är alla som vill prata krisberedskap och försöka vinna en låda välkomna till Lilla torg, Galleria Boulevard eller C4 Shopping mellan kl. 11 och kl. 16. Ett antal idrottsföreningar kommer också under veckan att få besök av Civilförsvarsförbundet med information om krisberedskap och totalförsvar.

Stadsbiblioteket, Kristianstad, 10:e maj, 10-15

Representanter för frivilligorganisationerna finns på plats för att prata krisberedskap med besökare och visar även upp en krisberedskapslåda som går att vinna. 

Lilla Torg, Kristianstad 11:e maj, 11-16

Galleria Boulevard, Kristianstad 11:e maj, 11-16

C4 Shopping, Kristianstad 11:e maj, 11-16

I vårt tält på torget och på våra träffpunkter i Galleria Boulevard och på C4 Shopping kan du träffa medlemmar ur Svenska Lottakåren, Civilförsvarsförbundet, Frivilliga automobilkåren och FRO, Frivilliga Radioorganisationen. Där kan du kolla in vad som ska finnas i din egen krisberedskapslåda och få konkreta tips som kan vara till nytta om krisen eller kriget kommer. Du kan hitta föreningar och organisationer där du själv kan engagera dig och hjälpa andra vid en kris.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.