Wendesgymnasiet bäst när det gäller

Uppdaterad:den 27 augusti 2018 10:54Arkiverad

I tisdags började skolorna, men i stället för en lugn start var elever från årskurs 3 på Fordons- och transportprogrammet på Wendesgymnasiet, taggade för att redan på torsdagen åka till Jönköping för att visa sina färdigheter på Lastbilsmässan på Elmia. Så taggade att de vann i tävlingen!

Vinnarna visar upp sitt diplom.
Vinnarna i maskin- och lastbilsteknik.

På Lastbilsmässan på Elmia i Jönköping möttes under torsdagen 12 gymnasieskolor för att tävla om vilken som är Sveriges bästa skola i transport samt maskin- och lastbilsteknik. Eleverna som ställde upp har nyligen börjat årskurs 3 på Fordons- och transportprogrammet. Tävlingen gick ut på att testa av moment som normalt ingår i utbildningen. I transport handlade det om truckkörning och lasthantering, manöverkörning samt ruttplanering. I maskin- och lastbilsteknik handlade det om felsökning av bland annat luftfjädring, ESP och motorfel – samt åtgärdande av dessa fel.

Vinnare i transport blev Vreta Utbildningscenter från Vreta Kloster i Östergötland och vinnare i maskin- och lastbilsteknik blev Wendesgymnasiet.

När jag får tag på rektor Joakim Sahlin har bussen hem precis stannat i Värnamo för ett matstopp. Alla är trötta, nöjda och glada. När jag ber honom kommentera blir det därför kortfattat: "The winner takes it all!".

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.