Visningscentret i Rådhus Skåne skapar möjligheter

Uppdaterad:den 25 oktober 2019 15:03Arkiverad

Det nya visningscentret i rådhuset skapar nya möjligheter att ta del av kommunens information. Interaktiva skärmar, 3D-karta och annan digital information finns för att du som besökare enkelt ska kunna ta till dig vad vi gör och kan erbjuda.

Visningscentret är en ny kommunikationskanal, som bland annat hjälper till att visualisera planer och byggprojekt. Visningscentret ökar möjligheterna att sprida kommuninformation och marknadsföring på nytt sätt och gör översiktsplaner och detaljplaner mer lättöverskådliga.

Skärmvägg i visningscentret
Stor skärmvägg som styrs interaktivt av besökaren

– Det här är ett sätt att förstärka kommunens möjligheter att kommunicera med medborgarna i Rådhus Skåne säger Anders Sandin, tf kommunikationschef och projektledare. Visningscentret är inrymt strax innanför entrén i Rådhus Skåne och kan besökas av alla under rådhusets öppettider. 

 

Besökare i rullstol som provar 3D-kartan
En av de interaktiva skärmarna med 3D-karta

 – Centret består av olika skärmar, där några är interaktiva. På så sätt kan vi knyta ihop vår övriga digitala kommunikation i den nya kanalen säger Anders Sandin. Mest spännande för besökaren är det nya 3D-verktyget för samhällsplanering. Det är en interaktiv karta över Kristianstads kommun. Här kan man se byggnader i 3D och interaktivt röra sig runt på kartan för att få mer information. Den innehåller aktuella byggprojekt men även lediga villatomter och andra uppgifter som vi fyller på löpande.

 Samma information som i finns visningscentret går att se i andra kanaler, på en vanlig datorskärm eller surfplatta. Informationen går att hitta här på kristianstad.se, i vår 3D-karta eller på vår youtubekanal.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.