Vandringens dag 11 september

Uppdaterad:den 1 september 2021 08:19Arkiverad

Upplev Vandringens dag med projektet Skåneleden Konst – In Motion i kommunerna Kristianstad, Kävlinge och Ängelholm. Vi inviger offentlig konst på Skåneleden och arrangerar konstvandringar för allmänheten som sätter fokus på natur, rörelse, konst och hälsa.

Bild: Dokumentation från konstnärsledd vandring med Hillside Projects, Kristianstads kommun 18 mars 2021. Foto av Sara Rossling
Bild: Dokumentation från konstnärsledd vandring med Hillside Projects, Kristianstads kommun 18 mars 2021. Foto av Sara Rossling

Programmet för Skåneleden Konst – In Motion på Vandringens dag 11 september

Kristianstads kommun, Skåneleden (SL6) Österslöv-Ekestad
Upptäck olika sätt att vandra i grupp och skapa kollektiva konstverk med Hillside Projects.

Kl 13:30-16:00 Vandring Gå med, gå bredvid och gå mitt i
Start: Byhamnen i Österslöv
Mål: Ekestad

Vandringen går längs Skåneleden (SL6), via Råbelövssjön cirka 4,5 km. Vägen är mestadels asfalterad, tillgänglig för rullstol och barnvagn med mindre avstickare på gräsbeklätt underlag. Aktiviteten passar alla åldrar. Barn under 15 år i vuxens sällskap. Klä dig efter väder. Bekväma skor.

Transport: Deltagare tar sig tillbaka till Österslöv på egen hand. Buss 550 går från busshållplats Ekestadsvägen tillbaka till Österslöv. Parkering finns vid Österslövs kyrka

Anmälan: Vandringen är kostnadsfri. Boka din biljett på Regionmuseet i Skånes hemsida senast den 9 september.
Konstvandring i Kristianstads kommun - Regionmuseet Skåne
Antal platser: 20

Om konstverket Gå med, gå bredvid och gå mitt i

Konstnärsduon Hillside Projects (Emily Berry Mennerdahl & Jonas Böttern) leder vandring på Skåneleden i Kristianstads kommun. De utforskar olika sätt att vandra och hur en kan använda akten av att gå som en metod för att utforska någonting, eller sig själv. 

Det finns en början och ett slut. Tillsammans ska vi gå/vandra/promenera: som en akt; som samlare; som meditation; i tystnad; i samtal; snabbt; långsamt; bredvid; som kartmakare; som en manifestation; själva och tillsammans.

Hillside Projects arbetar med frågeställningar kring naturen, utdöende arter, människan och hennes relation till de mer än mänskliga. Deras konst är gränsöverskridande och tar form som installationer med video, performance, teckning, fotografi och publikationer.

Skåneleden Konst – In Motion

Projektet Skåneleden Konst – In Motion har med stöd av Region Skåne undersökt frågan om kommunsamverkan och offentlig konst på Skåneleden i kommunerna Kristianstad, Kävlinge och Ängelholm. Digitala träffar med tjänstemän från olika förvaltningar och konstnärer har under hösten haft utbyte och dialog med projektet vilket skapat perspektiv kring stad och landsbygd, och den offentliga konsten. Vidare har arbetet med att utforska Skåneleden inspirerat till en rad vandringar ledda av konstnärer, vilka involverat ungas deltagande längs lederna i kommunerna i mötet mellan natur, kultur och hälsa.

Lördagen den 11 september på Vandringens dag presenterar projektet sin första offentliga gestaltning som följs av ett publikt program för allmänheten med vandringar som sätter fokus på natur, rörelse, konst och hälsa i de tre kommunerna. I Ängelholm invigs Monika Goras konstverk Naturporten. I Kristianstads och Kävlinge kommun, där arbetet mot offentliga gestaltningar längs Skåneleden fortsätter, arrangeras vandringar med konstnärsduon Hillside Projects samt landskapsvetaren Ebba Gyllenhak och konstnären Annelie Nilsson.

Skåneleden Konst - In Motion vill genom offentlig konst på Skåneleden stärka besöksmål, lokal identitet och folkhälsan. Projektet riktar sig till såväl unga som gamla med ambitionen att locka fler ut i naturen och röra sig, möta samtidskonst och uppleva Skåneledens varierande omgivningar.  

Programmet arrangeras av Skåneleden Konst – In Motion, ett kommunsamverkansprojekt mellan Kristianstad, Kävlinge och Ängelholms kommuner i mötet natur, kultur och offentlig kost på Skåneleden. Med stöd från Region Skåne.

För frågor kontakta: sara.rossling@regionmuseet.se

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.