Väktare fortsätter att skapa trygghet vid badplatser

den 8 juli 2021 09:19Arkiverad

Väktare har nu varit på plats under två veckor vid badplatsen i Balsby och Täppetstranden i Åhus. Utvärderingen visar att väktarnas närvaro har tagits emot väldigt positivt, både av besökare och näringsidkare. Beslutet är därför att fortsätta med dessa trygghetsskapande åtgärder resten av sommaren.

– Väktarnas närvaro har varit oerhört uppskattad och vi har fått höra att den familjära stämningen som vi brukar ha vid våra stränder är tillbaka igen. Det känns därför självklart att vi har kvar väktarna resten av sommaren också. Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna att njuta av våra fantastiska badplatser, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd.  

Tidigare har kommunen haft ronderande bevakning vid vissa stränder och badplatser, men från och med veckan före midsommar har väktare varit på plats samtliga dagar i veckan vid Täppetstranden i Åhus och badplatsen i Balsby. Syftet har varit att skapa trygghet och förebygga skadegörelse.

– Problemen har i första hand varit kopplade till ordningsstörning och nedskräpning, vilket resulterade i hotfulla situationer när skötsamma medborgare reagerade och sade ifrån. Vi är väldigt nöjda med att höra att väktarnas närvaro har gjort stor skillnad och nu uppmanar vi alla - gamla som unga - att besöka vår vackra havskust och våra fina badsjöar för ett svalkande dopp eller för att bara fånga en stunds sinnesro säger Peter Johansson (M), kommunalråd.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.