Vädjan till gymnasieelever om vaccination

den 6 augusti 2021 18:42Arkiverad

Inför skolstarten går Daniél Tejera, barn- och utbildningsnämndens ordförande i Kristianstad, ut med en vädjan till gymnasieeleverna: Droppa in eller boka tid för vaccination så snart som möjligt! Med er hjälp kan vi hålla smittspridningen nere och skolorna öppna.

Elever bakifrån
Om så många gymnasieelever som möjligt vaccinerar sig är chansen större att skolorna kan hållas öppna och bibehålla klassrumsundervisning i höst.

Den 18 augusti startar höstterminen för alla Kristianstads skolor. Efter ett besvärligt pandemiår då mycket av undervisningen, främst i gymnasieskolorna, har fått bedrivas på distans, är planen att det nu ska gå att bedriva ordinarie klassrumsundervisning i alla skolor.

Men det finns orostecken.

– Även om den allmänna smittspridningen nu ligger på en låg nivå säger rapporterna att smittan ökar i lägre åldrar. Det har också rapporterats om en svag tillströmning sedan möjligheten till vaccination öppnades för dem som är födda 2005. Därför vill jag nu uppmana gymnasieeleverna att ta chansen, säger Daniél Tejera.

Daniél Tejera konstaterar att en ökad smittspridning i gymnasieåldrarna i höst kan leda till att åtminstone delar av gymnasieskolan tvingas återgå till fjärrundervisning.

– Vi vill alla att skolorna ska kunna vara öppna, och därför måste vi alla göra vad vi kan för att hålla smittspridningen på en låg nivå. Det är naturligtvis inget tvång att vaccinera sig, men jag hoppas att våra gymnasieelever inser att vaccinet ger skydd både till individen och samhället. Vaccinet är en viktig pusselbit för att kunna hålla smittspridningen nere och hålla skolorna öppna.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.