Undvik trängsel och visa hänsyn i värmen

den 7 augusti 2020 14:53Arkiverad

Veckoslut och temperaturer som närmar sig 30 grader innebär att många söker sig till stränder och uteserveringar. Det är viktigt att fortsätta hålla avstånd till dina medbesökare och visa hänsyn – exempelvis när du parkerar din bil.

Åhusstranden är populär på sommaren - men det gäller att visa hänsyn.
Åhusstranden är populär på sommaren - men det gäller att visa hänsyn.

Det är mycket folk i rörelse runt om i kommunen i högsommarvärmen, särskilt många besökare är det i och kring Åhus. Pandemin fortsätter så det är viktigt att fortsätta följa folkhälsomyndighetens riktlinjer om avstånd till medbesökarna för att minska smittspridning. Men det är också viktigt att visa annan hänsyn, exempelvis när man parkerar bilen.

– Vi parkeringsövervakar varje dag i Åhus och det är tyvärr många överträdelser, säger Henrik Wester, informatör på tekniska förvaltningen.

Att följa parkeringsreglerna är viktigt av flera tillgänglighetsskäl. Boende behöver kunna köra ut från sina fastigheter, men överträdelser kan även snabbt leda till allvarligare konsekvenser.

– När vi åker på ett larm, som brand eller drunkning, så är tiden kritisk och vi måste kunna komma fram med våra fordon. Det är en fråga om liv och död, säger Johan Sjöberg, yttre befäl på räddningstjänsten.

I det rådande läget är det ett utmärkt tillfälle att passa på att upptäcka en ny strandremsa, där det kanske är färre besökare – det finns över två mil underbar havsbadstrand i kommunen.

Att tänka på i värmen:

 • Håll avstånd till andra besökare på stränder, i glassköer, på uteserveringar osv
 • Parkera inte så att du blockerar för utryckningsfordon eller utfarter
 • Det är förbjudet att parkera i terräng
 • Lämna ALDRIG små barn eller husdjur i bilen – inte ens en för kort stund på skuggad plats

 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.