Trygghetsskapande insatser på Näsby

Uppdaterad:den 5 augusti 2021 16:11Arkiverad

Efter tisdagens skottlossning på Gamlegården samarbetar polisen, Kristianstads kommun och det kommunala bostadsbolaget ABK för att stärka tryggheten i området. Polisen har stora resurser på plats och kommunens verksamheter i området hålls i stort sett igång som vanligt.

Fältgruppen känner många ungdomar i området sedan tidigare och finns på plats.
Fältgruppen känner många ungdomar i området sedan tidigare och finns på plats.

Strax före klockan fyra på tisdagseftermiddagen larmades polisen till en misstänkt skottlossning på Gamlegården. Tre personer hade blivit skadade och vårdas på sjukhus. 

Skottlossningen är klassad som särskild händelse inom polisen, vilket bland annat innebär förstärkning från andra polisområden. Ett stort antal poliser finns på plats både på Näsby och i andra delar av Kristianstad. Syftet är att skapa trygghet och för att genomföra utrednings- och analysarbete inom ramen för förundersökningen. Polisen arbetar med förhör, tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder. Det mobila poliskontoret är också på plats på Gamlegården. Den som har uppgifter om händelsen uppmanas att ta kontakt med poliserna där eller att ringa till 114 14. 

Det trygghetsskapande arbetet fortsätter tillsammans med Kristianstads kommun och andra organisationer och företag inom ramen för ett väl upparbetat samarbete. Det kommunala bostadsbolaget ABK har förstärkt med ordningsvakt i centrum och utökade väktarinsatser i ett större område. Kommunens fältgrupp rör sig också i området.

Kommunledningen och kommunens avdelning för skydd och säkerhet följer utvecklingen i nära dialog med polisen. Samverkansmöte har hållits med alla kommunala förvaltningar och bolag som bedriver verksamhet i området. Eftersom polisens bedömning är att det in nuläget inte finns någon ökad hotbild mot människor som bor och verkar på Näsby kommer de kommunala verksamheterna att fortsätta som planerat. I vissa fall har personalförstärkningar gjorts. Biblioteksfilialen i Gamlegårdens centrum är tillfälligt stängd, men i övrigt hålls de verksamheter som inte har stängt på grund av semester eller pandemirestriktioner igång.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.