Tina Gunnarsson klar som ny näringslivschef

Uppdaterad:den 20 maj 2020 12:17Arkiverad

Nu är det klart vem som tar över som näringslivschef i Kristianstads kommun efter Pernilla Blixt. Tina Gunnarsson tillträder tjänsten den 10 augusti. ”Det ska bli en fantastiskt spännande utmaning”, säger Tina.

Tina Gunnarsson tillträder tjänsten som ny näringslivschef i Kristianstads kommun den 10 augusti.
Tina Gunnarsson tillträder tjänsten som ny näringslivschef i Kristianstads kommun den 10 augusti.

”Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Tina. Hon har ett stort lokalt nätverk, och känner väl till förutsättningarna i såväl det lokala näringslivet som i Skåne nordost. Hon har också erfarenhet av arbete såväl i det offentliga som i det privata näringslivet, vilket är en mycket god förutsättning i tjänsten som näringslivschef, säger Merete Tillman, biträdande kommundirektör i Kristianstads kommun.

För det lokala näringslivet är Tina Gunnarsson ett bekant ansikte: i snart tio år har Tina varit sektionschef på Arbetsförmedlingen i Kristianstad och haft mycket med företagen att göra. Hon är fast förankrad i bygden, och har också ett brinnande engagemang för näringslivsfrågorna.

”De senaste åren har jag jobbat mycket mot arbetsgivarna i det lokala näringslivet. Arbetsförmedlingen har också mycket samarbete med kommunen, men som organisation står vi lite vid sidan om. Jag har gärna velat engagera mig mer i näringslivsfrågorna, så när tjänsten som näringslivschef dök upp kände jag att det skulle vara en spännande roll att ta sig an. Jag har ju följt den resa som kommunen och tillväxtavdelningen gjort under de senaste åren”, säger Tina.

Hur vill du utveckla näringslivet i Kristianstad?

”Mycket genom att lyssna och ta dialogen med de lokala företagarna, men också genom att utmana och våga testa nya vägar. Jag tror en av mina styrkor är just att lyssna, och att driva saker framåt”, säger Tina.

 

Från början tänkte sig Tina en yrkeskarriär inom restaurangbranschen. Hon flyttade från födelseorten Älmhult till Kristianstad i samma veva som hon började livsmedelsteknisk linje på gymnasiet, och jobbade också några år med servering på lokala restauranger innan hon gick vidare till telecombranschen och Europolitan.

”Jag jobbade där i 12 år, de sista åren med HR. När kundtjänstenheten stängde ned 2008 så fick jag uppdraget att ta hand om avvecklingen, och bland annat säga upp 200 medarbetare som också varit mina kolleger. Det skar i hjärtat, men samtidigt kan jag säga att yrkesmässigt fick det mig också att växa upp”, berättar Tina.

Tanken var att Tina Gunnarsson skulle gå vidare till ett jobb som konsult på Absolut i Åhus, men då detta var i samma veva som Pernod Richard köpte företaget hann hon inte mer än börja innan hon fick kliva av igen, och blev därmed arbetslös.

Därmed fick hon gå till Arbetsförmedlingen – vilket slutade med att hon anställdes på myndigheten.

”Jag har haft ett ganska utmanande arbetsliv, men det är nyttigt att ha erfarenheterna med sig från såväl uppgångar som nedgångar. Man kan dra viktiga lärdomar av båda”, konstaterar Tina.

 

Tina är 44 år och bor i Kristianstad tillsammans med sin sambo och tre barn.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.