Tekniska förvaltningens nye förvaltningschef på plats

Uppdaterad:den 2 november 2020 18:32Arkiverad

Jimmy Källström började på måndagen som tekniska förvaltningens nye förvaltningschef.

Jimmy Källström utanför sin nya arbetsplats i Rådhus Skåne.
Jimmy Källström utanför sin nya arbetsplats i Rådhus Skåne.

Jimmy Källström har varit klar som tekniska förvaltningens nye förvaltningschef sedan försommaren, men har påbörjat sitt uppdrag först nu den 2 november. Chefskapet på förvaltningen har under tiden hanterats med olika tillförordnade förvaltningschefer.

- Det har ju varit klart sedan en ganska lång tid, så det känns jättebra att äntligen vara på plats nu och sätta igång på riktigt, säger Jimmy Källström.

Jimmy Källström har en gedigen erfarenhet av drift- och underhållsfrågor inom den privata sektorn och har under drygt tio år haft olika ledande befattningar inom Skanska såsom produktionschef, områdeschef, projektutvecklare och försäljningschef. Han var tidigare produktionschef för Skanska UK, Cambridge och har representerat Skanska i internationella sammanhang, som Highways Maintenance Forum i England där han under två år i rad varit huvudtalare. Senast kommer han från en roll som operativ chef (COO) på konsultföretaget Bergsäker AB.

Vad kommer att hända den närmsta tiden?

- Jag måste att lära känna organisationen på djupet och vi har pågående chefsrekryteringar på förvaltningen som ska bli klara. Det pågår också ett arbete med vår arbetsmiljö och myndighetsutövning som givetvis måste fortsätta, säger Jimmy Källström och fortsätter:

- Parallellt med våra interna behov så ska all verksamhet fungera för dem vi är till för, det vill säga medborgarna. Vi har duktiga medarbetare på förvaltningen så jag är inte orolig, men det är mycket viktigt att vi får en permanent och fulltalig chefs- och ledningsstruktur på plats. Därefter kan vi titta på vilka utvecklingsmöjligheter som finns, säger Jimmy Källström.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.