Över 50 elever ställde ut på den lokala UF-mässan

Uppdaterad:den 10 februari 2020 13:24Arkiverad

Över 50 UF-företag ställde ut, marknadsförde och sålde sina produkter vid den lokala UF-mässan på C4 shopping under fredagen. ”Det har varit en enorm rush och en otroligt bra erfarenhet för eleverna”, säger Johan Ceimertz, näringslivsutvecklare på Kristianstads kommun.

Över 50 elever ställde ut på årets lokala UF-mässa på C4 Shopping.
Över 50 elever ställde ut på årets lokala UF-mässa på C4 Shopping.

ristianstad slår i år rekord i antal UF-elever. Detta läsår har gymnasieskolorna det högsta UF-företagandet i kommunen någonsin. 327 UF-elever jämfört med 218 UF-elever föregående år – vilket placerar Kristianstads som en av toppkommunerna när det gäller tillväxten av ungt företagande.

Det märktes också vid fredagens lokala UF-mässa, som för andra året hölls på C4 Shopping. Över 50 elever visade, marknadsförde, sålde och ställde ut sina tjänster och varor.

- Riktigt kul att se eleverna gå från affärsidé till färdig produkt. Denna mässan är kronan på verket för vad vi alla jobbat för under hela läsåret, säger Lars-Inge Wigren, UF-lärare.

Även eleverna var mycket nöjda med UF-mässan. Över huvud taget har resan med UF-företagen varit både lärorik och spännande, tyckte två av eleverna, Tilde Johansson och Adam Bondesson Unic Bag UF:

- Vi har lärt oss otroligt mycket under året och det kommer vara en värdefull erfarenhet in i framtiden oavsett om jag väljer att starta eget eller inte, säger Tilde Johansson.

Kollegan Adam lockas av ett framtida liv som egenföretagare:

-        Jag kan mycket väl tänka mig att starta eget efter detta. Gemenskapen med alla UF-företag har varit fantastisk och vi har redan fått ett bra nätverk som vi kommer fortsätta ha kontakt med.

 

Pernilla Blixt, näringslivschef i Kristianstads kommun tycker det är otroligt glädjande att se vilket engagemang den lokala UF-gruppen har som gjort att intresset för Ungt Företagande i Kristianstad stigit under detta läsår. 

-          Det är fantastiskt kul att se hur den lokala UF-gruppen bestående av lärare, rektorer, kommunrepresentanter, representanter från Högskolan Kristianstad samt det lokala näringslivet har lyckats få fler att vilja satsa på entreprenörskap och ungt företagande. Den lokala UF-mässan är ett lysande tillfälle att få se och ta del av vad den nästkommande generationen företagare presenterar för varor och tjänster, säger Pernilla.

UF-mässan avrundades genom att en jury bestående av fyra medlemmar utsåg vinnare i tre kategorier; Årets monter, Årets säljare och Bästa vara/tjänst. Vilket som blir Årets UF-företag presenteras under den lokala näringslivsgalan Guldjubel den 17 april.

Tilde Johansson och Adam Bondesson, Unic Bag UF, tycker att resan att driva UF-företag varit lärorik.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.