Strömma film gratis

den 3 april 2020 13:20Arkiverad

Nu kan samtliga folkbibliotek i Skåne Nordost erbjuda sina låntagare strömmande film.

Bild från cineasterna.com
Bild från cineasterna.com

Cineasterna är en tjänst för strömmande film som erbjuder ett stort utbud av film från hela världen, för både barn och vuxna. I dagsläget erbjuds drygt 2700 kvalitetsfilmer.

Filmtjänsten är riktad mot landets bibliotek, en motsvarighet till liknande filmtjänster som finns på marknaden. Den stora skillnaden är att tjänsten enbart är tillgänglig för bibliotek och dess låntagare. Namnet Cineasterna är en programförklaring; inte världens mesta film, hellre världens bästa film.

Cineasterna lanserade sin filmtjänst 2017 och sedan dess har ett flertal bibliotek anslutit sig till tjänsten. Från och med fredagen den 3 april har även alla som har ett lånekort hos SNOKA-bibliotek nu möjlighet att låna och titta på strömmande film via Cineasterna!

För att kunna låna och titta på strömmande film via Cineasterna behövs ett registrerat lånekort och en aktiv pinkod hos SNOKA-bibliotek. Kontakta ditt närmsta bibliotek för hjälp. Det behövs också en dator, surfplatta eller smarttelefon med internetuppkoppling. Man kan använda en vanlig webbläsare för att låna och titta på strömmande film på sin enhet, det behövs inga plugins eller flashspelare. Cineasterna stödjer både iOS, PC, Mac och Android.

Välkommen att strömma film hos biblioteken i Skåne Nordost!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.