Stormvarning från SMHI

Uppdaterad:den 8 mars 2019 08:33Arkiverad

Stormvindar väntas dra in över Kristianstads kommun på fredagseftermiddagen. SMHI har utfärdat en vädervarning i klass 2-nivå.

Västliga till nordvästliga vindar med stormstyrka på över 25 meter per sekund väntas nå Skåne under fredagen. En klass 2-varning innebär att vädret riskerar att orsaka skador på byggnader och att det är risk för kringflygande föremål. Vindarna kan också ge större skador på skog och risk för störningar i trafik och i el- och teleförsörjningen

Räddningstjänsten i Kristianstads kommun uppmanar alla att se till att inte ha lösa föremål utomhus som kan flyga iväg och att inte ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt.

Förbered för storm

Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger och säkra utomhusbelysningar. Se också över eventuella byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner.

Ladda din mobiltelefon och se till att ha ett lager med batterier till radion, plocka fram ficklampor och stearinljus och fyll gärna på flaskor eller plastdunkar med vatten för att vara förberedd.

Följ utvecklingen

Fortsätt att ta del av SMHI:s prognoser och lyssna på Sveriges Radio P4 för att följa med i vad som händer.

Elleverantörerna ger information om strömavbrott på sina respektive webbplatser.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.