Stopp för flyg Kristianstad-Stockholm

Uppdaterad:den 19 juni 2018 17:20Arkiverad

Kristianstad Österlen Airport fick på tisdagen beskedet att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet redan från måndag den 25 juni. Förhandlingar pågår med ett annat flygbolag.

Flygplan och markpersonal på flygplats
Från måndagen den 25 juni stoppar Sparrow Aviation alla flygningar.

Sparrow Aviation, som har bedrivit flygtrafik mellan Kristianstad och Stockholm sedan 2012, har meddelat att den sista flygningen genomförs på söndag.

Det innebär att alla flyg ställs in från måndag den 24 juni. 

– Från flygplatsens sida är vi väldigt ledsna över de problem som nu drabbar passagerarna. Vi beklagar givetvis Sparrows besked om att flygningarna måste ställas in. Vi har hela tiden haft ett gott samarbete, med resenärernas bästa för ögonen, men tyvärr har resultatet för flygbolaget inte blivit det önskade, säger Jonas Haak, vd för Kristianstad Airport AB.

Flygplatsen i Everöd anses ha stor betydelse för näringslivet och besöksnäringen i regionen och ägs gemensamt av fyra nodostskånska kommuner med Kristianstads kommun som huvudägare.

Enligt flygplatsens vd Jonas Haak förhandlar flygplatsen nu intensivt med ett annat bolag och hoppas inom kort kunna presentera ett alternativ som ger bättre förutsättningar för en stabil och långsiktig lösning.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.