Digitala sommarhälsningar från Hälsoträdgården

Uppdaterad:den 24 juni 2020 08:07Arkiverad

Pladder i rabatten, en mötesplats för seniorer, presenterar i år ett digitalt program som innehåller inspirerande trädgårdsföreläsningar, musikinslag och skön sommargympa på tema rörelse och balans.

Gunnel Carlson
Gunnel Carlson. Foto: Pernilla Bergdahl

Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson tar med oss till gröna rum, Erik Karlsson, ”Ros-Erik”, från Åhus berättar om rosen och Hermine Wendt från hälsoträdgården lyfter fram en älskad sommarblomma, pelargonen, i nytt ljus. Alla inslag släpps som en sommarfilmserie på kristianstad.se varje onsdag under juli.

– I år är det svårt att samlas i hälsoträdgården utifrån restriktionerna som råder, så vi erbjuder istället alla att ta del av årets program digitalt. Vi hoppas att många ska njuta av  Pladder i rabatten var man än befinner sig och ta del av trädgårdstips, musik och rörelse, säger Sandra Strandberg, kultursamordnare i omsorgsförvaltningen.

Varje onsdag i juli visas en ny film på www.kristianstad.se enligt datum nedan.

Programmet i sin helhet: 

1/7 Sommargympa med Kristina Persson och Irene Steimer

Gympa

Träning har ingen åldersgräns! Omsorgen har skapat ett mjukt sommargympapass med syfte att förbättra kondition och koordination, samt styrka och balans.

 

 

 

8/7 Rosor, rosor, rosor med Erik Karlsson mer känd som Ros-Erik

Rosexpert Erik Karlsson ”Ros-Erik” delar med sig av råd och tips och berättar rosens spännande historik i trädgård, arkitektur och konst. I sin trädgård i Åhus finns över 120 sorters gammaldags rosor och blomningssäsongen sträcker sig från juni till slutet av augusti.

15/7 En glad musikstund med Inge Börjesson

Inge Börjesson

Musikern och trubaduren Inge Birgersson, med ett förflutet som dansbandsmusiker i Lasse Kenth´s orkester på 60-70 talet, underhåller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22/7 Om våra egna och alla andras gröna rum med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson 

Gunnel Carlson

Om trädgård som en plats för möten med människor och inspirationskälla för din egen trädgård. Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och författare, känd som programledare för TV-programmet Gröna rum berättar. Gunnel är initiativtagare till Tusen Trädgårdar tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård. Hon föreläser, medverkar i Go’ kväll och tidigare Trädgårdskampen.

 

 

 

 

 

 

 

 

29/7 Pelargoner – en krukväxt som aldrig blir omodern med Hermine Wendt Linder

Hermine Wendt Linder

Om pelargonens historia, sorter och skötsel. Det finns en sort för alla smaker - för koja, slott och allt däremellan!

Hermine Wendt Linder är trädgårdsmästare i Hälsoträdgården i Tivoliparken sedan 2016. Hon är ansvarig för trädgårdens utformning, uppodling av växter och skötsel av trädgård och höns.

 

 

Förebyggandeenheten inom omsorgen startade 2016 mötesplatsen Pladder i rabatten med målgrupp seniorer som idag utvecklats till ett återkommande sommararrangemang i Hälsoträdgården, en mötesplats öppen och tillgänglig för alla i en kreativ trädgårdsmiljö.

Programmet är ett samarrangemang mellan omsorgsförvaltningen, Hälsoträdgården, kultur- och fritidsförvaltningen och ABF

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.