Skräp rensas i Råbelövskanalen

den 13 maj 2019 14:46Arkiverad

Den blåsiga väderleken har gjort att extra mycket skräp samlats i och på vattnet i Råbelövskanalen och därför rensas den från skräp tidigare än vanligt i år. Allt skräp har dock inte blåst ned i vattnet.

Råbelövskanalen rensas från skräp med båt fem gånger per år.
Råbelövskanalen rensas från skräp med båt fem gånger per år.

Råbelövskanalen rinner igenom centrala Kristianstad och fungerar som uppsamlare för regn- och dränvatten. Tyvärr så fungerar den därmed också som uppsamlare för skräp och måste därför rensas med båt varje år.

– I år fick vi starta rensningen lite tidigare än vanligt eftersom det blåsiga vädret gjort att det samlats mer skräp än vanligt på och i vattnet, säger Henrik Wester, informatör på kommunens tekniska förvaltning C4 Teknik.

– Allt skräp i kanalen kan dock inte skyllas på vinden. Vi hittar även både cyklar och brandsläckare. Sådana saker blåser sällan omkring, så där får dem som slängt i dem skärpa sig istället, säger Henrik Wester.

Råbelövskanalen rensas från skräp fem gånger per år med båt och dessutom klipps växligheten i den två gånger per år. Klippningen görs för att vattenflödet ska fungera som tänkt och utförs med största omsorg så att inga vattenlevande fåglar skadas.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.