Plogging i stadskärnan

den 24 september 2019 08:48Arkiverad

Plogging är att plocka skräp under tiden man joggar. Under lördagen - tillika Håll Sverige Rent-dagen - ploggades det i Kristianstads stadskärna.

"Ploggarna" fick ihop ett halv släp med skräp på drygt en timme
"Ploggarna" fick ihop ett halv släp med skräp på drygt en timme

I Kristianstad har Framtidsveckan precis genomförs av föreningar och organisationer i Kristianstads kommun tillsammans med Agenda 21. Under den gångna veckan kunde man ta del av en mängd olika spännande föreläsningar och aktiviteter under temat hållbar omställning.

Lördagen den 21 september var även Håll Sverige Rent-dagen, ett nationellt initiativ för att minska nedskräpningen, och därför anordnades ett plogging-pass där deltagarna kunde göra en insats både för den egna hälsan och miljön. Plogging betyder att man plockar skräp samtidigt som man joggar.

Passet var en timme och på den tiden lyckades de tio deltagarna samla ihop flera säckar med skräp.

Lite av det skräp som samlades in runt Råbelövskanalen i innerstaden.

- Deltagarna har verkligen gjort en fin insats, säger Henrik Wester, informatör på tekniska förvaltningen och fortsätter:

- Alla initiativ för att minska nedskräpningen är välkomna. Vill man göra en insats för miljön i samband med ett föreningsmöte, som en personalaktivitet på ett företag eller varför inte vid villaföreningens grillfest, så kan man höra av sig till oss. Vi ordnar säckar och bortforsling av skräpet, säger Henrik Wester.

För hjälp med material till en skräpplockningsaktivitet, kontakta tekniska förvaltningen via e-post

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.