Sittmöbler och grönska ska göra Stora torg mysigare

Uppdaterad:den 9 juli 2021 16:36Arkiverad

Stora torg är en av de mest besökta platserna i Kristianstad. Men få stannar och uppehåller sig på torget. Nu skapas därför en yta med sittplatser och grönska med målsättningen att få torget mer inbjudande och trevligt.

Pop up:en är en del i kommunens projekt En levande stadskärna, och genomförs i samarbete med Kristianstad City och Blå Station.

En yta på torget har nu möbleras med Blå Stations betongmöbler ”Oppo” och ”BOB” och även få en hel del extra grönska för att skapa ett varmare och mysigare intryck. Förhoppningen med att skapa en ”oas” av sittplatser är att försöka locka fler människor att faktiskt vara på Stora torg, inte bara passera det.

- Utifrån den medborgardialog vi hade i november ute på torget, så var en återkommande önskan om ett mysigare torg med fler sittplatser och mer grönska, så då börjar vi med en pop-up nu för att fortsätta dialogen, säger näringslivschef Tina Gunnarsson, projektägare för En levande stadskärna.

Tanken är att fortsätta lyssna av vad medborgarna tycker – hur vill egentligen Kristianstadsborna att Stora torg ska utvecklas på lång sikt?

- Det är härligt att se människor mötas, sätta sig ner och prata en stund och vi hoppas att pop-upen på Stora Torg ska bli just en sådan plats. Det är också inspirerande att samarbeta med olika aktörer i kommunen och utveckla Kristianstad tillsammans, säger Tin Josefsdotter, vikarierande verksamhetsledare på Kristianstad City.

Också Blå Station ser mycket positivt på samarbetet med kommunen:

- Lekfullhet och funktion är en eftersträvansvärd kombination, vi är gärna med och bidrar till en trevligare statsmiljö, säger Johan Lindau.

Pop up:en på Stora torg kommer i första hand att finnas på plats till den sista oktober.

 

Hur vill du att Stora torg ska utvecklas? Vad hade du velat använda torget till? Berätta gärna om dina tankar och idéer HÄR

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.