Rent vatten i Arkelstorp och Ekestad

den 2 oktober 2020 08:43Arkiverad

Resultatet på vattenproverna i Arkelstorp och Ekestad har inkommit. De visar att vattnet är rent och säkert att dricka. Kokningsrekommendationen är därför hävd.

Invånarna i Arkelstorp och Ekestad har sedan i måndags behövs koka sitt dricksvatten. Kokningsrekommendationen utfärdades på grund av en misstanke om att förorenat vatten kunde ha kommit in i dricksvattenledningarna i samband med ett underhållsarbete norr om Ekestad. Provtagning av vattnet påbörjades direkt och dricksvattentankar ställdes ut i de berörda områdena.

Nu har kommunen fått svar på vattenproverna och de visar att vattnet är rent, så därför hävs nu kokningsrekommendationen.

- Det visade sig som tur var att det inte kommit in några bakterier i ledningarna. Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel, så när misstanken om bakterier uppstod gick vi ut med kokningsrekommendationen direkt som en säkerhetsåtgärd, säger Henrik Wester, informatör på kommunens tekniska förvaltning.

Kokningsrekommendationen varade i fyra dagar, men dricksvattnet är alltså rent och invånarna i Arkelstorp och Ekestad kan nu åter dricka sitt vatten utan att behöva koka det. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.