Premiär för Cykeldagarna

Uppdaterad:den 5 augusti 2020 11:48Arkiverad

Nu är Cykeldagarna 2020 invigda. I dagarna fyra, från 5 - 8 augusti blir det fullt av aktiviteter i Kristianstad, Bromölla och Sölvesborg. Än finns det platser kvar på en hel programpunkter, så passa på att dela cykelglädje med andra!

Fyra kvinnor med cyklar
Cykeldagarna invigdes officiellt när Pierre Månsson, kommunalråd i Kristianstad, Louise Erixon, kommunalråd i Sölvesborg och Tomas Olsson, turism-, kultur- och fritidschef i Bromölla klippte av bandet av cykelslang medan Team Rynkeby God Morgon Kristianstad laddade för starten mot Sölvesborg.

På onsdagsmorgonen gick starten för Cykeldagarna i Kristianstad.  Cykeldagarna arrangeras gemensamt av Kristianstads, Bromölla och Sölvesborgs kommuner. Under fyra dagar blir det cykelfest med olika aktiviteter på platser runt om i kommunerna.

Guidade cykelturer ger chansen att upptäck nya platser, besöksmål och matställen. Alla aktiviteter arrangeras av lokala föreningar, organisationer och företag. Ytterligare information om Cykeldagarna med programpunkter finns under länkarna till den här texten.

På Stora torg i Kristianstad svarade de tre kommunerna för en gemensam invigning.

Kommunalråden Pierre Månsson, Kristianstad, och Louise Erixon, Sölvesborg,  klippte tillsammans med Bromöllas turism-, kultur- och fritidschef Tomas Olsson av ett band av cykelslangar vid öppningsceremonin.

- Många evenemang har blivit inställda den här sommaren, så det är extra roligt att Cykeldagarna verkligen får sin premiär, även om det blir med en del coronabegränsningar. Vi hoppas att arrangemanget ska kunna växa sig större kommande år, sa Pierre Månsson.

Louise Erixon uttryckte särskild glädje över att evenemanget blivit ett samarbete över länsgränsen och Tomas Olsson konstaterade att det invigs i en tid när cyklingen har fått ett ordentligt uppsving.

Cykelleden Sydostleden binder samman de tre kommunerna, och Emma Sandler Berlin som är projektledare för cykelleder inom Region Skåne berättade vid invigningen om de möjligheter som de nationella cykellederna skapar.

Anders Jungbeck från Team Rynkeby God Morgon Kristianstad berättade om hur laget i sommar har fått ställa om sin planerade tur till Paris till en Skånerunda, men hur cyklisterna oförtrutet jobbar vidare med att samla pengar till Barncancerfonden. Den här veckan pågår i samarbete med Cykeldagarna det virtuella cykelloppet Coronatrampet, där deltagare i hela landet bidrar till Barncancerfonden.

När cykelslangarna på Stora torg hade kapats och Cykeldagarna officiellt var invigda rullade cyklarna iväg mot Skåneleden och dagens slutmål Sölvesborg.

I Bromölla görs paus för lunch och deltagarna får möjlighet att prova på OCR, obstacle course racing, vid Rebel Park eller gå en konstvandring vid Ifö Center.

Bland programpunkterna på cykeldagarna finns flera guidade cykelturer, prova på-aktiviteter och utställningar att välja ibland. Klicka på länken och välj vad som passar! Förhandsanmälan behöver göras även till kostnadsfria aktiviteter för att coronabegränsningarna ska kunna följas. 

Kvinnor vid cyklar
Cykeldagarnas projektledare Hanna Kuhlau och Ella Ekenberg  från Kristianstad, Sara Widesjö, Bromölla och Sanna Persson, Sölvesborg ser fram mot härliga cykelupplevelser i veckan.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.