Nya ansikten i kommunstyrelsen

Uppdaterad:den 20 december 2017 17:30Arkiverad

Två nya ersättare var med på sitt första kommunstyrelsemöte vid årets sista sammanträde. Ida Nilsson från Miljöpartiet och Henny Tillberg från Liberalerna ser fram emot sina nya uppdrag och känner att de har fått ett stort förtroende.

Sammanträdessal under möte.
Kommunstyrelsen höll sitt sista sammanträde för året och välkomnade samtidigt två nya ersättare.

Kommunstyrelsen har 15 ordinarie ledamöter. De åtta ersättare som kan ta över platser för dem som saknas brukar delta i mötena även om alla ordinarie är på plats, men de har då ingen förslagsrätt eller rösträtt.

Vid årets sista möte fick två nya ersättare följa sitt allra första möte med kommunens "regering" och de står för en välkommen föryngring i kommunstyrelsen. Liberalernas Henny Tillberg är med sina nitton år kommunens allra yngsta politiker. Hon har tidigare suttit i kultur- och fritidsnämnden och får nu möjlighet att följa arbetet i kommunstyrelsen under den tid som är kvar av mandatperioden.

Ida Nilsson från Miljöpartiet är gruppledare för sitt parti och har varit ledamot i kommunfullmäktige sedan 2010. Hon sitter också med i barn- och utbildningsnämnden.

Ida Nilsson, Miljöpartiet, och Henny Tillberg, Liberalerna, ser fram emot sina nya uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen. I bakgrunden tavlan på Folke Trägårdh,stadsfullmäktiges ordföranden,1870-1873.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.