Ny chef för tekniska förvaltningen

Uppdaterad:den 29 april 2020 14:14Arkiverad

Jimmy Källström tillträder den 1 november tjänsten som förvaltningschef för kommunens tekniska förvaltning. Han kommer närmast ifrån en tjänst som COO för Bergsäker AB.

Jimmy Källström blir ny chef för tekniska förvaltningen
Jimmy Källström blir ny chef för tekniska förvaltningen

Jimmy Källström har en gedigen erfarenhet av drift- och underhållsfrågor inom den privata sektorn och har under drygt tio år haft olika ledande befattningar inom Skanska såsom produktionschef, områdeschef, projektutvecklare och försäljningschef.

– Vi är nöjda med att vi har rekryterat en ny förvaltningschef. Jimmy är en kompetent ledare med vana av att arbeta med förändringsarbete samtidigt som han också har ett tekniskt kunnande. Hans kunskaper kommer vara ett värdefullt tillskott för verksamhetens fortsatta utveckling, säger Peter Johansson, kommunstyrelsen ordförande (M), Kristianstads kommun.

– Vi har träffat flera duktiga kandidater och det är glädjande att nu kunna hälsa Jimmy välkommen till oss! Hans profil stämmer väldigt bra överens med vår kravprofil, han är rätt person för uppdraget. Han har de ledaregenskaper som krävs och hans tidigare roller inom näringslivet kommer han ha nytta av i sin nya roll, säger Qalinle Dayib, tekniska nämndens ordförande (C). 

Jimmy Källström har internationell erfarenhet och var under en period produktionschef för Skanska UK, Cambridge och har representerat Skanska i internationella sammanhang som Highways Maintenance Forum i England där han även under två år i rad varit huvudtalare.

– Jag ser verkligen framemot mitt nya uppdrag som förvaltningschef och att lära känna verksamheten och de som verkar där! Jag tror mycket på människors förmågor och tycker om att ge och ta ansvar. Kristianstad investerar för framtiden och att få vara med om att driva denna utvecklingsprocess det är ju något särskilt, säger Jimmy Källström.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.