Ny busslinje i Åhus

Uppdaterad:den 14 december 2021 11:23Arkiverad

Nu går en ny busslinje i Åhus. Skånetrafiken har valt att ändra sträckningen för linje 551 och i stället komplettera med linje 552 som går inom Åhus. På söndagen rullade den första bussen på den nya linjen.

Tre män framför en buss
Klockan 05.30 i söndags tog Ulf Welin, ledningsstrateg på Skånetrafiken, den allra första bussen på den nya busslinjen 552 Kristianstad –Åhus med Beston Saleh om chaufför. Klockan 06.01 välkomnade kommunalrådet Peter Johansson bussen till Åhus med kaffe och varma lussekatter på hållplats Järnvägsgatan.

I samband med Skånetrafikens tidtabellsbyte den 12 december infördes förändringarna för bussresenärerna i Åhus. 

Linje 551 har fått en ny körväg. Turerna som tidigare körde till Åhusbryggan körs nu i stället av linje 552. Det kommer att gå lika många turer till och från Åhus som tidigare även i fortsättningen. Med linje 552 är det nu möjligt att resa inom Åhus, där Kristianstads kommun i höst har byggt nya hållplatser.

Det är den största förändringen i kollektivtrafiken i Kristianstadstrakten i år, men mindre förändringar har införts även på andra linjer och sträckningar. Det är därför säkrast att  ta en extra titt i Skånetrafikens "Sök resa" på webben. En sammanfattning av årets tidtabellförändringar finns i länken under relaterad information.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.