Ny biträdande kommundirektör

Uppdaterad:den 2 juni 2021 11:59Arkiverad

Peter Cavala blir ny biträdande kommundirektör i Kristianstads kommun. Peter har en gedigen erfarenhet från den statliga sektorn och har under de senaste 10 åren varit samhällsbyggnadsdirektör på Länsstyrelsen Skåne.

Bild på Peter Cavala som blir ny biträdande kommundirektör
Peter Cavala blir ny biträdande kommundirektör

Sedan Merete Tillman meddelade att hon blir ny kommundirektör i Östra Göinge kommun har sökandet efter en ny biträdande kommundirektör pågått. Nu har valet fallit på Peter Cavala som är 54 år och är bosatt i Malmö. Peter börjar sin tjänst i Kristianstads kommun den 16 augusti.

- Vi är mycket nöjda med att nu kunna välkomna Peter till oss! Hans breda erfarenhet av samhällsfrågor och utveckling av verksamheter kommer Kristianstads kommun att ha stor nytta av. Peter är en erfaren ledare och han kommer att vara ett positivt tillskott, säger kommundirektören Christel Jönsson.

I Peters nuvarande tjänst på Länsstyrelsen Skåne ansvarar han för en stor bredd av frågor som samhällsskydd och beredskap, samhällsplanering, bostadsförsörjning, klimatanpassning, integration och jämställdhetsfrågor.

Tidigare har Peter också arbetat som avdelningschef inom Migrationsverket och som platschef för Lernia AB i Malmö där han ansvarade för vuxenutbildningen.

- Det är hedrande och så klart spännande att få bli en del av Kristianstads kommun, en attraktiv kommun med fina möjligheter och som jag har ett gott öga till. Jag ser framemot att driva kommunens utveckling framåt tillsammans med mina blivande kollegor och medarbetare, säger Peter Cavala.

En gemensam nämnare för Peters tidigare uppdrag har varit att det har handlat om en hållbar samhällsutveckling och han har en lång erfarenhet av samarbeten både intern och externt. I sina tidigare uppdrag har han representerat den statliga närvaron i olika sammanhang och gemensamt för dessa uppdrag har varit att främja Skånes tillväxt och profilera Skåne i Norra Europa.

- Peter har med sin bakgrund  skapat sig en bra kunskap kring de kommunala utmaningarna. Och med Peters kompetensprofil i kombination med hans ödmjuka inställning och stora samhällsintresse är jag övertygad om att han kommer att medverka på ett mycket bra sätt till Kristianstads kommuns utveckling, säger Christel Jönsson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.