Nu kan även släkt och vänner få vara med på studentfirandet

Uppdaterad:den 11 juni 2020 16:08Arkiverad

Kristianstads kommun samarbetar med Kristianstadsbladet för att släkt och vänner ska kunna delta i årets studentfirande. Detta genom att Kristianstadsbladet livesänder utspringen på kommunens gymnasieskolor.

Nu kan släkt och vänner få uppleva studentutspringet.
Nu kan släkt och vänner få uppleva studentutspringet.

I coronas spår blir det inget vanligt studentfirande. Det blir i mindre omfattning och med begränsningar. Det blir studentutspring men med begränsat antal anhöriga på plats.

När Kristianstadsbladet fick till sig hur det var tänkt att gå till hörde de av sig till barn- och utbildningsförvaltningen och erbjöd sig att livesända utspringen.

– Vi ville säga ja direkt, men vi fick fundera ett tag på hur vi skulle kunna lösa det ur integritetshänseende. Men nu har vi löst det och jag känner mig trygg i hur det organiseras på skolorna och hur det kommer att hanteras av Kristianstadsbladet. Det känns härligt att genom denna hantering kunna låta släktingar och vänner vara med på ett hörn i realtid, även om det inte är på plats, säger skolchef Mattias Olsson.

Kristianstadsbladet kommer att befinna sig på Söderport-, Österäng- och Milnergymnasiet samt vid Teatern, där elever från Christian 4:s Gymnasium springer ut. Utspringen livesänds hela studentdagen med start 11.00, fredagen den 12 juni. Enskilda klipp på varje klass kommer också att publiceras under dagen. På så sätt kommer studenter och anhöriga kunna gå in efterhand för att titta på utspringet.

– Vi har gjort allt som vi har kunnat i dessa tider för att även 2020 års studenter ska kunna fira. Det är en milstolpe i livet och årets studenter har fått stå tillbaka mycket, avslutar skolchef Mattias Olsson.

För att kunna se utspringen på kristianstadsbladet.se måste man vara prenumerant. Enklare och kortvarig prenummeration erbjuds.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.