Njut av vad Kristianstads kommun erbjuder i påsk

Uppdaterad:den 7 april 2020 14:40Arkiverad

Även om evenemang ställs in och vi uppmanas att stanna hemma under påskhelgen finns det mycket vackert att uppleva hemmavid. Såhär kan du spendera din hemester i Kristianstads kommun.

Vandra längs Linnérundan med Kristianstad som siluett
Vandra längs Linnérundan med Kristianstad som siluett

Under rådande omständigheter uppmanas vi att ställa in onödiga resor, inte samlas för mycket folk på samma plats och hålla avstånd till varandra. Påsken är en helg då många vanligtvis träffar nära och kära – men i år får vi tänka annorlunda.

Kristianstads kommun erbjuder många möjligheter att vistas utomhus i vackra miljöer där det är lätt att hålla avstånd till andra och därmed undvika smittspridning. Kom ihåg att om du känner sjukdomssymptom ska du självklart stanna hemma och inte utsätta andra för risken att bli smittade.

 1. Linnérundan - Ta en promenad ut i Kristianstads vattenrike och upplev ett rikt växt- och fågelliv. Frisk luft är nyttigt, gratis och med medhavd fikakorg ökar trivselfaktorn. I Kristianstads vattenrike finns många härliga besöksplatser.
  Läs mer på www.vattenriket.kristianstad.se

 2. De yngsta kommuninvånarna kan med fördel rastas på någon av kommunens många lekplatser under de lediga dagarna i påsk. Tänk på att hjälpa barnen att hålla avstånd till andra barn som kanske leker på samma lekplats och är barnen snoriga ska de självklart stanna hemma – precis som vi vuxna.
  Läs mer på www.kristianstad.se/lekplatser

 3. Lingenäset - Även Lingenäset är öppet för virusfria promenader. Här kan du andas frisk luft medan du strosar bland öppna fält och känna doften från ramslök när du passerar genom skogspartier. Här finns tillgänglighetsanpassad slinga och även fågeltornet är tillgängligt för alla.

 4. Åhus - Vem har sagt att man bara kan vara på stranden mitt i sommaren? Kanske är du hurtig och tar ett svalt dopp eller så nöjer du dig med att känna den friska havsluften ta tag i håret. Är vädret fint kan en solstol och fikakorg sitta fint även i den här miljön.

 5. Forsakar - Kanske har du missat att Kristianstads kommun har ett helt eget vattenfall? Det har vi, och miljön runtomkring bjuder på utmanande backar för den som vill träna vaderna lite extra. Spektakulärt och något utöver det vanliga får man ändå säga när man beskriver Forsakar.

 6. Bouldering vid Kjugekull - Visst kräver bouldering, klättring på naturliga stora stenblock, en del utrustning som kanske inte alla har hemma men att klättra lite lagom mycket på lagom stora stenar kräver faktiskt inget annat än bra skor och lite flås. Promenaden kan bli så spännande som du vill när naturen bjuder på överraskningar runt varje hörn.

 7. Bockeboda - Röd, blå eller gul slinga, här finns något för de allra flesta. Träd, mossa, stillhet och lugn hittar du alldeles gratis här. Prova gärna utegymmet som finns i anslutning till parkeringsplatsen om du är sugen på lite tuffare tag. Söker du en tillgänglig stig så finns det och den är 1,9 km lång.
  Tips på fler ställen att vandra på? Kika in på www.kristianstad.se/vandra

 8. Konstutställning i city - Konstrundan är formellt inställd men i centrala Kristianstad ställer konstnärer ut i skyltfönstren. Var ansvarsfull om du möter andra som är ute och spanar på konst men njut gärna av allt fint som konstnärerna skapat.
  Läs mer om konstutställningen på www.handelsstaden.com

 9. Frisbeegolf är kanske inte en sport som varit särskilt mycket på tal den senaste tiden men i Öllsjö finns faktiskt en frisbeegolfbana med 9 hål redo för den som vill prova. Banan ligger i Öllsjöparken söder om Öllsjöskolan. Ta med egen frisbee och se vem som träffar korgarna på minst antal kast. Lycka till!
  Se mer på www.kristianstad.se/frisbeegolf

 10. Cykla är fantastiskt och i Kristianstads kommun finns massor med fina cykelleder att upptäcka. Glöm inte hjälmen och ta kläder efter väder, sen är det bara att trampa på.
  Läs mer på www.kristianstad.se/cykla

 11. Paddla i vackra vatten. På flera ställen vid sjö och å kan du hyra kanot eller kajak och se kommunen från en annan vinkel. Glöm inte att ta på flytvästen sen är det bara att ge sig iväg!
  Läs mer på www.kristianstad.se/vatten

 12. I Åhus kan du förflytta dig tillbaka till medeltiden genom att enkelt ladda ner en app. I appen får du lära dig mer om historian kring platsen med hjälp av ljudguiden. Intressant för både stora och små. Även centrala Kristianstad, Humleslingan och Degeberga kan upptäckas med hjälp av ljudguide.
  Läs mer på www.kristianstad.se/ljudguide

 

Om du inte har möjlighet att bege dig ut på dessa äventyr i påsk kanske lite påhälsning av naturen via datorn eller telefonen kan vara välkommet. Kika gärna på filmen från Lingenäset och inspireras av vad du kan få se när det finns möjlighet att gå ut igen.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.