Nämndsordförande lämnar uppdraget

den 3 december 2020 10:10Arkiverad

Omsorgsnämndens ordförande Emelie Nyberg (M) har begärt att bli befriad från sitt uppdrag. Hon har varit sjukskriven sedan 29 september och har under frånvaron ersatts av Camilla Palm (M).

Emelie Nyberg meddelar att hon vill lämna uppdraget för att ge omsorgsnämnden förutsättningar att långsiktigt planera verksamheten och inte bara tillfälligt hantera situationen under hennes frånvaro. Hon vill ge en permanent ersättare möjlighet att driva verksamheten vidare.

– Emelie har gjort en mycket god insats som nämndsordförande och det är väldigt tråkigt att hon nu väljer att lämna uppdraget. Just nu är det viktigaste att hon tar hand om sig och sin hälsa, men vi vill gärna återse henne i politiska sammanhang längre fram, säger kommunalrådet Peter Johansson (M).

Omsorgsnämnden leds av den tillfälligt utsedda ordföranden Camilla Palm tills kommunfullmäktige har valt en ny permanent ordförande för mandatperioden.

– Jag vill inte föregripa valberedningens och fullmäktiges arbete, men jag är övertygad om att vi med en moderat ordförande på plats kommer att kunna fortsätta utveckla omsorgsnämndens arbete på ett bra sätt, säger Peter Johansson.

– I sin avskedsskrivelse till kommunfullmäktige skriver Emelie Nyberg att hon har funnit det oerhört givande, utmanande och utvecklande att driva nämndens arbete under de gångna två åren och hon tackar för den här tiden.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.