Miljöpriset till Söderportsgymnasiet

den 26 oktober 2021 11:24Arkiverad

Årets miljöpris tilldelas Söderportsgymnasiets arbetslag på naturvetenskapsprogrammet för deras målmedvetna arbete för att öka kunskapen om hållbar utveckling.

På plats från Söderportsgymnasiet fanns Ida Peters och Therese Palmer Eek för att ta emot priset.
På plats från Söderportsgymnasiet fanns Ida Peters och Therese Palmer Eek för att ta emot priset.

Söderportgymnasiets arbetslag på NA-programmet har under läsåret 2020-2021 arbetat med att starta upp en miljöprofil för programmet. Syftet och visionen med miljöprofilen var att eleverna skulle få fördjupad insikt och kunskap om hållbar utveckling ur ett miljöperspektiv. Arbetslaget har genom dialog med eleverna och kontinuerlig utvärdering skapat en tydlig miljöprofil för programmet. Genom att koppla beröringspunkterna inom de naturvetenskapliga ämnena med hållbar utveckling har programmet fördjupat sig i staden Kristianstads visioner och mål om hållbar utveckling.

Priset delas normalt ut i samband med kommunens födelsedag den 22 maj. Med anledning av pandemin genomfördes prisutdelningen istället den 21 oktober. Miljöpriset delas ut av miljö- och hälsoskyddsnämnden, Kristianstads kommun.

Miljö- och hälsoskyddsnämndens motivering
Genom årets miljöpris vill miljö- och hälsoskyddsnämnden uppmärksamma de insatser som Söderportgymnasiets arbetslag på NA-programmet utfört genom sitt arbete att lyfta miljöfrågor inom de olika naturvetenskapliga ämnena där hållbar utveckling är ett centralt fokus.
 

Fakta miljöpriset

Kristianstads kommun delar sedan 1992 ut ett årligt miljöpris på 10 000 kronor. Miljöpristagaren utses av miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljöpriset delas ut till den person eller de personer som på ett dokumenterat sätt har uträttat en för Kristianstads kommun betydelsefull insats inom miljöområdet. Priset kan även tilldelas ett företag, en organisation, en förening eller en skolklass.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.