Många marknader med julstämning

Uppdaterad:den 30 november 2018 18:11Arkiverad

Nu stundar advent och den som vill komma i julstämning kan frossa i julmarknader runt om i kommunen. Här finns hemlagat, hembakat, hemslöjdat och återbrukat för alla smaker. Pysselsugna barn är välkomna till Barbacka och Naturum Vattenriket.

Den som söker en riktigt genuin och lantlig stämning kan till exempel bege sig till Djurröd där Rickarums byateater håller julmarknad klockan 11-15, till Gamla Stärkan i Oppmanna  där julmarknaden är igång mellan klockan 13 och 17 på söndag eller till Trollebygden i och omkring Trolle Ljungby där det hålls julöppet både lördag och söndag mellan klockan 12 och 15.

På söndag den förste advent fylls Kristianstads centrum med julstämning mellan klockan 12 och 18. Fönstren är skyltade, butikerna öppna och på Lilla Torg blir det marknadsstånd med allt som hör julen till. Där hörs också julmusik från scenen, luciakandidater presenteras och möjlighet finns till  ponnyridning och dans runt granen. Julmarknader mitt i
stan ordnas också på Regionmuseet klockan 11-17 och hos Röda korset vid Södertorg klockan 10-15. I Tivoliparkens Hälsoträdgård hålls julmarknad 12-16 med julkärvar, dörrkransar, hemlagade marmelader, hembakat, äpplen och honung till försäljning. Där erbjuds också stickat, julkort, prydnadssaker och bruksföremål i betong.

Den som hellre vill göra egna julklappar och juldekorationer kan få inspiration, pysselmaterial och hjälp i Underverkstan på Kulturhuset Barbacka på lördag klockan 12-14 eller i pysselverkstaden med naturmaterial på Naturum Vattenriket både lördag och söndag klockan 13-15. På båda ställena är det drop in utan kostnad för barn i sällskap med vuxna.

Om någon missar helgens skyltning och julmarknader finns ingen anledning att bli alltför ledsen. Nya chanser uppenbarar sig nästa helg då det på söndagen bland annat ordnas julskyltning och julmarknad i Åhus klockan 12-18, julmarknad på Sotnosens korvcafé klockan 11-16 och julstuga i Degeberga hembygdspark klockan 11-16.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.