Långväga scouter sökte inspiration

Uppdaterad:den 13 juli 2018 16:22Arkiverad

Om fem år ska Sydkorea arrangera det stora scoutlägret World Scout Jamboree 2023. Nu är en delegation i Kristianstad för att hämta inspiration och kunskap från Kristianstad där 40 000 scouter samlades på Rinkabyfältet 2011.

En samling människor i Åhus hamn.
En delegation från Sydkorea har varit några dagar i Kristianstadstrakten och bland annat träffat kommunalrådet Pierre Månsson och Göran Hägerdal som var en av lägercheferna på World Scout Jamboree i Rinkaby 2011.

Att ordna ett World Scout Jamboree för tiotusentals scouter från hela världen kräver noggranna förberedelser. Det vet Göran Hägerdal som på det stora scoutlägret i Rinkaby 2011 var en av de tre lägercheferna. i dag är han Global Director of Scouting Development på Världsscoutbyrån World Organization of the Scout Movement i Kuala Lumpur i Malaysia. Den här veckan har han återvänt till Kristianstads kommun och Rinkabyfältet för att dela med sig av sina erfarenheter till en grupp scouter från Sydkorea som nu förbereder sig för sitt stora arrangemang.

Den sydkoreanska delegationen har också fått träffa Fjälkinge scoutkår och kommunalrådet Pierre Månsson för att höra mer om hur lokala scoutkårer, kommunen och lokalsamhället runt omkring både kan dra nytta och vara behjälpliga vid scoutlägret.

Till Rinkaby kom 40 000 scouter och 30 000 besökare från 150 länder när World Scout Jamboree anordnades i juli-augusti 2011. Det stora världsscoutlägret anordnas vart fjärde år och kommer nästa år att hållas i West Virginia, USA. Då är arbetet redan igång Sydkorea inför det följande lägret och förhoppningsvis kan det underlättas av tipsen och råden som delegationen nu fått med sig från Kristianstad.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.