Kristianstad är Sveriges tredje bästa biltvättarkommun

Uppdaterad:den 25 oktober 2019 21:58Arkiverad

Bakom utnämningen står initiativet Hållbar biltvätt som frågat landets samtliga kommuner hur de arbetar med att sprida information om nackdelarna med att tvätta bilen hemma på gatan.

- Det är så klart fantastiskt roligt att vi fått den här utnämningen. Att välja att inte tvätta bilen på gatan utanför huset är ett ganska enkelt sätt att kunna bidra till en bättre miljö, förklarar miljöinspektör Suzanne Hayling.

Motiveringen till utnämningen lyder som följer

”Kristianstad kommun har på ett kreativt och aktivt sätt genomfört flera informationsinsatser för att minska biltvättandet på gatan. Kommunen är ett föredöme som förhoppningsvis kan inspirera andra kommuner till liknande insatser”.

 

Om utnämningen Årets biltvättarkommun:
Hållbar biltvätt gick i augusti 2019 ut med ett frågeformulär till samtliga kommuner i Sverige för att ta reda på hur aktiva de var med att informera kommuninvånarna om nackdelarna med biltvätt på gatan. Totalt 150 av landets 297 kommuner svarade. Av dessa var det framför allt tre kommuner som utmärkte sig: Kristinehamn, Nacka och Kristianstad. Vinnaren, Kristinehamns kommun, erhåller förutom äran ett pris i form av en blå glasdroppe som symbol för rent vatten.

Sveriges 10 bästa biltvättarkommuner 2019
1. Kristinehamn
2. Nacka
3. Kristianstad

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.