Klart att Bong flyttar till ny fabrik i Kristianstad

Uppdaterad:den 20 oktober 2020 17:02Arkiverad

Bong stannar i Kristianstad. Om två år flyttar företaget till nybyggd fabrik på Ängamöllan. Avtalet med ny fastighetsägare är underskrivet och klart. ”Fantastiskt roligt, och inte minst en stor lättnad för alla anställda”, konstaterar Martin Svensson, COO på Bong.

Bong flyttar från Söder till ny fabrik på Ängamöllan när det nuvarande hyresavtalet löper ut i september 2022. Foto: Öresund News/Johan Wessman
Bong flyttar från Söder till ny fabrik på Ängamöllan när det nuvarande hyresavtalet löper ut i september 2022. Foto: Öresund News/Johan Wessman

 

Under flera år har olika alternativ diskuterats vart anrika Kristianstadsföretaget Bong ska ta vägen när avtalet på de nuvarande fastigheterna på Söder löper ut hösten 2022.

Nu är det klart att en ny fabrik kommer att byggas på Ängamöllan. Avtalet med den nya fastighetsägaren skrevs under på tisdagen, och processen inför byggstart kommer att dra igång omgående.

– Vi är mycket glada att det äntligen är klart. Det här är också en viktig signal från Bong centralt att man vill satsa på Kristianstad och fabriken här. Nu känns det som vi kan satsa framåt, säger Martin Svensson.

Bong är en av de större arbetsgivarna i Kristianstads kommun med cirka 100 anställda. Under gårdagseftermiddagen informerades alla anställda om det nya avtalet, och bjöds på tårta. För många har det varit en lång och oviss väntan vad som ska hända med Kristianstadsfabriken när det nuvarande hyresavtalet löper ut.

– Det är mycket positivt att Bong väljer att stanna i Kristianstad och satsar på nybyggnation här. Kuvertbranschen är en tuff bransch, men detta visar ju att ägarna tror på Kristianstadsfabriken. Bong är ett av de äldsta företagen i Kristianstad, vi har en lång historia tillsammans, och jag är glad att den historien får fortsätta, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstads kommun.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.