Invigning av Flora

den 12 november 2018 15:00Arkiverad

Måndagen den 12 november är ingen vanlig grå måndag. I alla fall inte på Milners gymnasiesärskola, avdelning Flora. Ballongerna är uppsatta, gottebordet är uppradat och pedagoger och elever är uppspelta.

Rullstolar
Många besökare

Det satsas mer än någonsin på skolorna i kommunen. Två nya förskolor har redan invigts under hösten. Idag var det avdelningen Flora på Milners gymnasiesärskola som officiellt slog upp portarna.

-Äntligen var det vår tur, säger rektor Daniel Persson. Det behövs mycket specialanpassning för våra tio elever som de flesta har flerfunktionsnedsättning och är rullstolsburna.

Allt är specialanpassat med olika aktivitetsrum för skapande verksamhet, motorik, sinnesövningar, rytmik och musik, liksom utemiljön. Dessutom ligger skolan precis intill skogsområdet Björket.

 Daniel Persson Rektor

-Jag har arbetat med detta sen 2003, först som speciallärare och nu som rektor, och detta är en dröm som går i uppfyllelse, fortsätter Daniel Persson.

Den andra avdelningen Äng, mer inriktad på autismspektrat, ligger inte långt därifrån och är självklart också inbjudna till invigningen. Det är gott om folk.

-Ja, om vi bara räknar avdelningen så blir det en del, då det i genomsnitt går en personal per elev.

Milners gymnasiesärskola har individuellt program på gymnasiesärskolan åk 1-4. Eleverna undervisas efter läroplanens ämne eller ämnesområde. Varje elev erbjuds ett individuellt pedagogiskt upplägg med både enskild och undervisning i mindre grupper.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.