Fem föreningar fick politikerbesök

Uppdaterad:den 10 februari 2020 12:52Arkiverad

I helgen har kultur- och fritidsnämnden besökt fem av de föreningar som ansökt om investerings- och/eller energieffektiviseringsbidrag.

Delar av kultur- och fritidsnämnden tillsammans med representanter från Önnestads Boll- och Idrottsförening
Delar av kultur och fritid tillsammans med representanter från Önnestads Boll- och Idrottsförening
Önnestads Boll- och Idrottsförening

Det är ett bra tillfälle för förtroendevalda i nämnden att få träffa representanter för olika föreningar och diskuterar deras verksamhet, utmaningar och behov. I lördags besöktes Winnö Idrottsförening, Önnestads Boll- och Idrottsförening, Åsums Bollklubb, Gärds Ryttarförening och Kristianstads Ridklubb.

Alla föreningarna fick fria händer att visa upp sina verksamheter och lokaler och det blev intressanta och fina presentationer. Totalt har 28 föreningar ansökt om investerings- och energieffektiviseringsbidrag inför 2020. Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 12 mars fattas beslut om vilka föreningar som beviljas bidrag.

Investeringsbidraget ska underlätta för föreningar att finansiera och genomföra investeringar inom sitt verksamhetsområde. Energieffektiviseringsbidraget ska underlätta för föreningar att finansiera energieffektiviseringar i sina lokaler eller anläggningar samt ställa om till en fossilbränslefri anläggningsverksamhet.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.