Hotellboende för studenter

Uppdaterad:den 14 december 2020 11:57Arkiverad

Högskolan Kristianstad erbjuder studenter att bo på hotell i Kristianstad till ett förmånligt pris, ett studentpris. Konceptet, som kallas Bed and Study, har högskolan tagit fram tillsammans med studentkåren, Kristianstads kommun och tre hotell i centrala Kristianstad.

Under coronapandemin har pendlingen skapat stress för en del studenter. Det krävs närvaro på skolan, även om mycket undervisning och tentamen sker digitalt. Alla studenter har inte heller studiero hemma.

Under innovationstävlingen ToY Imagine som hölls i oktober var temat ”Årets studentstad 2023/2024” och en av idéerna som kläcktes av studenterna var Bed and Study.
– Med de råd och restriktioner som gäller resande ger Bed and Study med hotellrum och studieplats till nedsatt studentpris en möjlighet för pendlande studenter att minska på resandet med kollektivtrafik, säger Jenny Hultman, projektledare vid Högskolan Kristianstad för Årets studentstad 2023/2024.

Med hjälp av Bed and Study erbjuds studenterna tillfälligt eller långvarigt boende till studentpris. Erbjudandet kan användas i samband med en tenta, föreläsning eller i väntan på inflyttning i studentbostad.

– Hotellen erbjuder ytor för studier, grupparbeten och samvaro med tillgång till gratis wifi och kaffe/te till både pendlande studenter och deras eventuella icke pendlande kurskamrater. Det blir en alternativ plats att plugga på helt enkelt. Mitt i centrala Kristianstad, säger Ella Ekenberg, utvecklingssamordnare på Kristianstads kommun.

De tre hotell som erbjuder Bed and Study är First Hotel Christian IV, Stadshotellet och Quality Hotel Grand. Alla hotell erbjuder rum till studenter i mån av plats.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.