Hjälpmedelscentrum Östra Skåne firar 20 år

Uppdaterad:den 16 september 2022 19:19Arkiverad

2022 har Hjälpmedelscentrum Östra Skåne försett elva skånska kommuner med hjälpmedel i 20 år. Det firades idag med bland annat visningar, historiska tillbakablickar och en och annan glass.

Hjälpmedelscentrum Östra Skånes uppdrag är att se till att kommunerna i östra Skåne kan förse medborgare med bra hjälpmedel. I år har de gjort detta i tjugo år, något som nu ska firas.

  • Det känns fantastiskt att få fira HÖS tjugoårsdag, det är en milstolpe naturligtvis. Det känns viktigt att fira för känslan är att vi gör väldigt betydelsefulla saker här. När jag tittar på tidslinjen vi gjort känner jag också att det har hänt otroligt mycket och att verksamheten har utvecklats mycket under dessa tjugo år, säger Kristina Björnlund, hjälpmedelschef.

Firandet av jubileet blir delvis på distans eftersom kunderna är utspridda i elva kommuner.

  • Vi har sett till att alla de som förskriver hjälpmedel i de kommuner som vi arbetar med kommer att få fira med tårta på hemmaplan. Vi själva kommer uppmärksamma detta genom att mötas med all vår personal, nämnden och förvaltningsledningen för att fira, prata och reflektera över dessa tjugo år. Vi har ju några medarbetare som har varit med i alla år och andra som varit med nästan hela vägen. Vi har också mycket spännande framför oss de närmsta åren att prata om. Det handlar om alltifrån utbyggnad av lokaler till att vi kommer arbeta med helt nya sorters hjälpmedel som utnyttjar ny teknik. Utvecklingen är enorm på marknaden, säger Kristina Björnlund.

Hjälpmedelscentrum Östra Skånes slutkunder är från 20 år och uppåt och har varierande fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar. De tillhandahåller alltifrån standardprodukter till specialbyggda lösningar för individers unika behov.

  • Vi är otroligt glada och stolta över det vi gör. Vi kan göra extremt stor skillnad för människor. Och att vi gör detta i samverkansform är smart. Utan Hjälpmedelscentrum Östra Skåne hade de små kommunerna inte kunnat leva upp till regelverken och kraven som finns på vilken kompetens man ska ha. Genom att samverka över kommungränserna kan vi skapa likvärdighet för kunderna, spara skattepengar och dela specialistkunskap. Vinningen är alltså stor för både slutkunder och skattebetalare.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.