Helene Frykler blir ny HR-direktör

Uppdaterad:den 20 juni 2022 10:21Arkiverad

Helene Frykler blir kommunen nya HR-direktör. Hon har en lång erfarenhet från den statliga sektorn och kommer närmast från Kustbevakningen och en tjänst som personal- och ekonomidirektör. Helen Frykler tillträder sin tjänst den 1 september.

Helene Frykler blir ny HR-direktör från den 1 september
Helene Frykler blir ny HR-direktör från den 1 september

– Jag är mycket nöjd över att kunna välkomna Helene Frykler till Kristianstads kommun. Att arbeta strategiskt inom HR är mycket viktigt för oss. Exempelvis är kompetensförsörjningsfrågan ett av våra prioriterade områden. Vi behöver attrahera men också utveckla och behålla våra duktiga medarbetare. Här ser jag att Helene med sin gedigna erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter kommer att vara ett värdefullt tillskott för vår fortsatta väg framåt, säger Anders Johansson, kommundirektör.

Helene Frykler började 1994 inom Försvarsmakten och hade här flera olika ledande befattningar, bland annat som stabschef och som ställföreträdande ekonomichef vid Försvarsmaktens högkvarter.  

Sedan 2006 har Helene arbetat inom Kustbevakningen, både som ekonomichef och under de senaste nio åren som personal- och ekonomidirektör med ansvar för frågor som HR, lön, arbetsmiljö, utbildning, ekonomi och upphandling.

– Jag trivs med att arbeta inom den offentliga sektorn och vara delaktig i en verksamhet som tillför samhällsnytta och gör skillnad för människors vardag. Vidare ser jag verkligen framemot att få vara en del av Kristianstads kommun och tillsammans med mina nya kollegor fortsätta att utveckla kommunens roll som en attraktiv arbetsgivare, säger Helene Frykler.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.