Gymnasieskolorna håller virtuella Öppna hus

den 18 januari 2021 13:52Arkiverad

Den 16 januari erbjuder Kristianstads kommunala gymnasieskolor flera virtuella Öppna hus. Ett sätt att underlätta valet för eleverna i årskurs 9, när den årliga gymnasiemässan och Öppet hus på grund av pandemin ställdes in under hösten.

Kristianstads kommuns gymnasieskolor - En klass för sig!
Kristianstads kommuns gymnasieskolor - En klass för sig!

På grund av coronapandemin arrangerades ingen gymnasiemässa i Kristianstad i höstas. Myndigheternas rekommendationer påverkade också det årliga Öppet hus som Kristianstads kommuns gymnasieskolor brukar ha för att underlätta valet för eleverna i årskurs 9. Men nu erbjuder Kristianstads kommunala gymnasieskolor flera virtuella Öppna hus mellan klockan 10.00 och 14.00 lördagen den 16 januari.

­– Jag är mycket nöjd med hur rektorerna jobbat lösningsfokuserat med frågan för att underlätta valet för de blivande gymnasisterna. Virtuella Öppna hus är ett utmärkt sätt att lösa det hela, säger skolchef Mattias Olsson.

– Förutsättningarna på de olika skolorna ser dock olika ut så det är viktigt att man som blivande elev och förälder tittar på de skolors hemsidor man är intresserad av. Där står hur det hela kommer att fungera.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.