Guldmedalj i Yrkes-EM i Budapest

Uppdaterad:den 2 oktober 2018 13:47Arkiverad

I helgen tog Martin Lindelöw guldmedalj i Yrkes-EM i Budapest. Martin gick ut elprogrammet från Österänggymnasiet i fjol och det var inom detta yrke han tävlade.

Martin Lindelöw firar i svenska flaggan
Martin Lindelöw firar i svenska flaggan

När Yrkes-EM firade 10-års jubileum var Martin Lindelöw från Hässleholm på plats för att försvara den blågula flaggan i Budapest. Och det gjorde de med besked.

- Tre guld, ett brons och tre Medallion för Exellence tog vi som lag. Inte illa med tanke på att det är första gången som vår trupp tävlar internationellt.

Guldmedaljerna togs av Lina Andersson, bagare från Uppsala, Viktor Thulin, kock från Genarp, och Martin Lindelöw, industrielektriker från Hässleholm. Bronsmedaljen togs av Emil Fäldt, hotellreceptionist från Malmö.

Medallion för Excellence som delas ut för deltagare som visat prov på exceptionellt hög kvalitet och lyckat samla in extra höga poäng.

Men vinsten kändes inte helt självklar.

- Det känns helt fantastiskt, jag hade ingen aning om hur det skulle gå. Jag trodde in i det sista att Ryssland skulle kamma hem det, säger den gamla österängeleven.

I tävlingarna deltog 500 tävlandet från 28 länder som tävlat om medaljer inom 40 yrken. Den svenska truppen bestod av 32 tävlande från 27 yrken.

I tre dagar slet Martin under tidspress. Tävlingarna var uppdelade i olika moment som att bland annat bygga upp en elanläggning, göra elritningar, felsöka och programmera.

- Nu tänker jag faktiskt vara ledig och vila upp mig lite tills på onsdag. Sen är det tillbaka till jobbet på Automationsteknik i Hässleholm.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.