Granen på plats och pyntet på gång

den 17 november 2022 10:12Arkiverad

Just nu julpyntas stadskärnan för fullt. På Stora Torg har Hossein, Pär och Nils-Axel satt den stora julgranen på plats.

Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden.
Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden.

Det är 26 granar som ska på plats runt om i kommunens orter. Den största står på Stora Torg och det krävs både lift och kranbil för att få den på plats, men gänget är rutinerat. Det går verkligen undan.

- Det blåser ganska kraftigt idag, så vi kommer nog behöva komma tillbaka och räta upp den lite, säger Pär Alexandersson, som under sina många år på kommunen monterat otaliga julgranar och samtidigt odlat ett för arbetet passade skägg.

Granen är en elva meter hög närodlad 25 åring. Vanligtvis kläs den i ljusslingor, men i år kommer kommunen att klä den lite extra i samarbete med Kristianstad City.

- Än så länge är det hemligt, men det kommer verkligen att bli bra. Håll utskik under nästa vecka, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Kristianstad City. 

I den södra delen av torget håller parkarbetarna på för fullt att klä platanerna i röda juldekorationer. När de är på plats så ska ljuskronorna monteras över gågatorna. Snart är det jul!

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.