Fullt till sista plats på nätverksträff om ledarskap

den 27 februari 2020 12:41Arkiverad

En hållbar arbetsplats har chefer och medarbetare som trivs och är motiverande. Men hur skapar man en sådan arbetsplats? ”Man behöver en främjande arbetskultur”, konstaterade föreläsaren Maria Karlsson vid torsdagsmorgonens tillväxtmöte på Kulturkvarteret.

Det var fullt till sista plats i Kulturkvarterets lilla sal när tillväxtavdelningens frukostmöte om Hållbart ledarskap hölls under torsdagsmorgonen.
Det var fullt till sista plats i Kulturkvarterets lilla sal när tillväxtavdelningens frukostmöte om Hållbart ledarskap hölls under torsdagsmorgonen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Maria Karlsson, Kryast i Sverige AB, ställde frågan precis i början av sin föreläsning, och fick hela Kulturkvarteret att surra när frågan skulle besvaras.

Skälet till att frågan fanns med var enkel, förklarade Maria sedan: Det är en främjande fråga, en fråga som är positiv, får oss att må gott och sätter igång en massa positiva processer i oss.

-        Det är synd om man ska behöva känna att jobbet är en kamp. Jag tycker jobbet också ska GE energi, inte bara ta energi. Där är de främjande åtgärderna viktiga, säger Maria, som också berättade att hon brukar lägga fem minuter i starten på ett möte med att ställa en främjande fråga: Ett enkelt sätt att minska på stressen i gruppen och dessutom få lite teambuilding på köpet.

I dag är stress och utmattningsproblematik vanligt. Men vad är det egentligen som gör att vissa ledare går under medan andra verkar klara sig alldeles utmärkt?

-        Det beror på att de ledarna har på sig främjande glasögon – man ser mer av det som fungerar, och tar tag i saker innan det blir ett problem, konstaterar Maria.

I den forskning som gjordes inför arbetsmiljöföreskrifterna som kom 2016 konstaterades att de företag, organisationer och ledare som jobbade främjande inte bara mår bättre utan också är effektivare och tjänar mer pengar.

Så vad är nycklarna bakom det främjande arbetet? Maria lyfte fyra viktiga hörnstenar: Ledarskapet, kommunikationen, delaktigheten och synen på hälsa och sjukfrånvaro. Att bygga en hälsosam och inkluderande arbetskultur är viktigt, något som också de två lokala ledarna Johan Möllerstedt och Anna Stenberg bekräftade när de kom upp på scenen efter Maria Karlsson.

Johan Möllerstedt är platschef på Atea, Anna Stenberg är kanalchef på Sveriges Radio syd, och båda hade nominerats av sina medarbetare till nätverksträffen som duktiga, kompetenta ledare.

-        Inkludering och värdegrunden är viktiga nycklar. Det är viktigt att hitta motivationen i arbetet först – sedan kan man prata om kaffeautomaten eller nödutgångarna, menade Johan Möllerstedt, som varit chef i 27 år.

Anna Stenberg jobbar mycket med tydlighet, närvaro och feedback. Kan man lyfta varandra på en arbetsplats är mycket vunnet, alla har ju ett behov av att känna sig sedda.

-        Sedan vill ju i princip alla medarbetare göra ett bra jobb, och som chef är ju min roll att ge varje medarbetare bästa möjliga förutsättningar för att just kunna göra ett bra jobb, säger Anna Stenberg.

Vilket råd skulle ni vilja skicka med alla som kommit till frukostmötet?

-        Att gå hem och ta tillvara på den inspiration och de tankar vi fått med oss här idag. Kanske välja bort ett tråkigt möte för att sätta sig och tänka igenom det här, och låta det ta sin tid, säger Johan Möllerstedt.

-        Att ha roligt på jobbet också. Att skratta, och att se till att det inte blir för mycket prestige, säger Anna Stenberg.

Fullbokat

Redan tre veckor innan frukostmötet för näringslivet i Kristianstad nätverksträffen fullbokad, och reservlistan inför torsdagen var lång. Det var fullsatt till sista plats i lilla salen på Kulturkvarteret när näringslivschef Pernilla Blixt och kommunalrådet Pierre Månsson hälsade välkommen.

Ett välkomnande som dessutom var lite annorlunda: Efter fyra år i kommunen lämnar nu Pernilla Blixt sin anställning och går till det privata näringslivet, frukostmötet var hennes sista nätverksträff med näringslivet, och därmed passade Pierre på att intervjua henne från scenen om hennes år i kommunen.

-        Vad vi i Kristianstad framför allt behöver är en större stolthet över vilka vi är, sa Pernilla.

En del i stolthetsarbetet är också att lyfta fram vilka vi är, vad Kristianstad är, på ett tydligare sätt. För norr om länsgränsen är Kristianstad ganska anonymt, visar de attitydundersökningar som gjorts.

 Det senaste året har ett intensivt arbete pågått med att ta fram ”Bilden av Kristianstad”, och resultatet av det arbetet presenterades också som avslutning på frukostmötet.

-        Det  som går som en gemensam nämnare genom allting, i hur vi uppfattar oss själva, i hur omvärlden uppfattar oss och genom vår historia är vattnet. Kristianstad är vatten, konstaterade Pernilla vid presentationen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.