Fröknegårdskolans musikklasser ger Luciakonserter

den 11 december 2019 11:49Arkiverad

Traditionsenligt bjuder Fröknegårdskolans musikklasser på Luciakonserter i Kulturkvarterets stora sal. Det är ett stort arrangemang där 150 barn och ungdomar deltar.

Musikklasserna bjuder in till Luciakonsert. Här Lovisa Riedel som Lucia.
Musikklasserna bjuder in till Luciakonsert. Här Lovisa Riedel som Lucia.

Fredagen den 6 december klockan 18.30 är det premiär för Kristianstads musikklassers Luciakonsert. Sedan följer ytterligare två föreställningar dagen efter, klockan 8.00 och klockan 10.00.

– Vi vill ju visa upp vår verksamhet och alla våra fantastiska talanger. Lucia är ju ett ypperligt tillfälle, säger musiklärare Anneli Walther Olsson.

Det är ett rejält arrangemang med mer än 150 elever. Alla musikklasserna är med, vilket innebär elever från årskurs 4 till 9. 

– Det blir traditionell Lucia, men vi vill också visa upp lite nya element av julmusik och skoja till det med en del spex.

Går man in musikklass får man mer musik på schemat, men inte på bekostnad av andra ämnen. 

– Det blir en bonus. Alla mår bra av att sjunga, det sätter igång så mycket positiv energi i människan, fortsätter Anneli Walther Olsson.

Lite musikalitet krävs dock, man måste göra ett antagningstest. 

Rektor Camilla Hansson poängterar särskilt: 

– Alla kan ju söka sig till oss, inte bara de som bor nära skolan. Jag tror inte alla vet det. Inte heller att man kan söka in varje år, för vi tar in om det finns platser kvar.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.