En internationell naturdestination

Uppdaterad:den 27 augusti 2019 09:19Arkiverad

Kristianstads kommun kommer att synas på National Geographics. Det är resultatet av helgens besök av det Nederländska medieteamet Wide Oyster. Men det kommer även att spridas till andra relevanta internationella kanaler med temat Outdoor.

Det nederlänska medieteamet tar bilder i Kristianstads Vattenrike
Det nederlänska medieteamet tar bilder i Kristianstads Vattenrike
Filmning av ålfiske i Hanöbukten.
Filmning av ålfiske i Hanöbukten.

– Det var i helgen 24-25 augusti som medieteamet från Nederländerna var på besök hos oss, säger Ulrika Fasth, utvecklingsstrateg på Kristianstads kommun.

Under lördagen cyklade de Sydostleden och träffade ålfiskare, och på söndagen upplevde de Kristianstads Vattenrike innan de fortsatte mot Immeln. Teamet ska leverera film och foto på temat vandring och outdoor.

– Syftet med samarbetet är att visa upp Skåne som en naturdestination på den internationella marknaden, säger Ulrika Fasth.

Dagarna innan, den 22-23 augusti besökte medieteamet Hovdala naturområde och vandringscentrum för att filma och fotografera vandring.

Mediesamarbetet kommer resultera i artiklar och foton och kommer att publiceras online på National Geographics och Lonely Planet, samt spridas till andra relevanta internationella kanaler med temat Outdoor.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.