Digital nätverksträff ska ge information till företagen

den 6 april 2020 11:39Arkiverad

Hur kan jag som företagare få hjälp och stöd i den nuvarande coronakrisen? Vad kan jag göra själv, och vad innebär egentligen de olika stödpaketen för mig? Det är innehållet i den digitala nätverksträff som tillväxtavdelningen på Kristianstads kommun håller under fredagsmorgonen.

Den digitala nätverksträffen för näringslivet  kommer att livesändas från sessionssalen i Rådhus Skåne under fredag morgon. Träffen är tänkt att ge information och råd till företagare.
Den digitala nätverksträffen för näringslivet  kommer att livesändas från sessionssalen i Rådhus Skåne under fredag morgon. Träffen är tänkt att ge information och råd till företagare.

Många företag sitter just i en svår situation som en följd av coronavirusets smittspridning. I en undersökning som Visma gjort bland drygt 1500 företagare i Sverige svarar nio av tio att de påverkas negativt av den nuvarande krisen, och hälften av företagen planerar att säga upp personal. Både regering, region Skåne och Kristianstads kommun har presenterat olika åtgärdspaket för att stötta näringslivet – men vad innebär egentligen dessa stödpaket i praktiken? Vad kan bankerna göra för att hjälpa företagen? Vad kan man själv göra som egenföretagare?

-          Vi upplever just ett stort behov av information hos våra företagare, och vår förhoppning är att vi ska kunna räta ut åtminstone en del av de frågetecken som finns genom att samla experter inom aktuella områden i en nätverksträff. Sedan gör den nuvarande situationen att vi håller träffen digital och sänder den via webben – men det gör i andra sidan att alla har möjlighet att följa mötet, oavsett var man befinner sig, säger Eva-Marie Hagström, tf näringslivschef i Kristianstads kommun.

 

Fredag den 27 mars, klockan 08.00 - 09.00 kan du alltså följa Kristianstad kommuns digitala nätverksträff via https://www.youtube.com/user/KristianstadsKommun för att få mer information om vad du som företagare kan göra, vad de olika stödpaketen innebär i praktiken, och även vad olika instanser kan göra för att hjälpa vårt näringsliv. Under mötet kommer du som företagare också ha möjlighet att ställa frågor via en chatt.

Deltagande i nätverksträffen kommer att vara:
Pierre Månsson (L), kommunalråd
Håkan Sventorp, ekonom Kristianstads kommun
Mikael Forsberg, Sparbanken Skåne
Mikael Ekström, advokat Kristianstad Advokatbyrå
Truls Bretz, Krinova
Eva-Marie Hagström, tf näringslivschef Kristianstads kommun
Moderator/frågeställare: Cecilia Isberg


Ingen föranmälan krävs för att följa webbsändningen, det är bara att gå in på denna länk: https://www.youtube.com/user/KristianstadsKommun

Informationsträffen kommer också att läggas upp så du kan se den i efterhand.
Har du frågor redan nu som du vill att vi tar upp på fredag? Maila i så fall frågan till johan.ceimertz@kristianstad.se

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.