Dags för Food Hack på Krinova

den 18 mars 2019 11:03Arkiverad

I helgen arrangerar Krinova Incubator & Science Park tillsammans med forskningsrådet Formas årets Food Hack. Food Hack är en internationell innovationstävling som pågår i 48 timmar

Tävlingen vänder sig till människor med olika profession och bakgrund som vill skapa innovativa lösningar för hur vi på ett hållbart sätt kan producera, distribuera och konsumera vår mat.

Årets tema är "A healthier planet" har koppling till Agenda 2030 och är tänkt att inspirera till hållbara produkter och tjänster som tar oss närmare FN:s globala hållbarhetsmål. I år startar arrangemanget fredag förmiddag med Food talk med seminarier och utställning.  

På kvällen går startskottet för innovationstävlingen Food Hack. De elva olika utmaningarna kring hur vi kan producera, konsumera och distribuera maten på ett mer hållbart sätt presenteras, och därefter får ”hackarna” välja vilken utmaning de vill jobba med. Under närmare 48 timmar jobbar de tävlande i lag. Söndag förmiddag presenterar de lösningarna de jobbat fram under helgen för publik och jury. 

Krinova arrangerar innovationstävlingen för femte året i rad och hacket 2018 lockade deltagare från mer än 25 länder.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.