Cykelutmaning för Kristianstads kommuns gymnasieskolor

den 1 september 2020 10:00Arkiverad

Mellan vecka 36 och 43 pågår en tävling mellan Kristianstads kommuns gymnasieskolor. Det handlar om att få eleverna att välja cykeln istället för att åka kollektivt.

Gymnasieskolorna har redan vidtagit olika åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19, med bland annat senarelagd skolstart och delvis distansundervisning. Men för att minska risken för smittspridning också i kollektivtrafiken sätter man även sin tillit till elevernas tävlingsinstinkt för att minska resorna.

– Vi vill göra allt vi bara kan för att förhindra smittspridningen och tänkte att en cykeltävling för att få fler elever att cykla till skolan kanske kan vara ytterligare ett sätt att nå ut, säger Kenth Olsson förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

De kommunala gymnasieskolorna har åtta veckor på sig att bevisa att just deras skola är den mest cyklande.

– Förutom att kunna stoltsera med äran kan eleverna också vinna en cykel till skolan, som eleverna sedan kan använda vid behov.

Det finns ingen app eller något annat som mäter utfallet, utan här litar man på rektorernas omdöme.

– Rektorerna ska beskriva hur de arbetat med att få fler elever att välja cykeln istället för att åka kollektivt och berätta hur de upplever att utfallet har blivit. Det får bli kvitto nog, säger Kenth Olsson, annars hade det blivit en jätteapparat. Huvudsaken är tävlingen uppmanar att tänka i nya banor.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.