Boendeparkering på Egna hem

Uppdaterad:den 8 februari 2021 13:50Arkiverad

Från och med den 1 mars finns möjlighet för boende på södra Egna hem att lösa boendeparkeringstillstånd.

Snart finns möjlighet för boende att lösa boendeparkering på södra delen av Egna hem.
Snart finns möjlighet för boende att lösa boendeparkering på södra delen av Egna hem.

Sedan Parkstadens och Lasarettsboulevardens parkeringar blev avgiftsbelagda för ett par år sedan har flertalet bilister valt att långtidsparkera sina bilar i södra delen av Egna hem. Kommunen beslutade om nya regler i höstas och fick in synpunkter från boende att skyltningen var i behov av en komplettering – möjlighet till boendeparkering.

- Det är många boende som inte kan parkera bilen i garage eller på egen uppfart. Därför arbetar vi med ett förslag som går önskemålen till mötes, sade Staffan Johansson, enhetschef på tekniska förvaltningen, i höstas strax efter att skyltningen hade avbrutits för kompletteringen.

De nya reglerna för gatorna i området är en blandning av stannaförbud, parkeringsförbud och p-skiva. De flesta gator som regleras med P-skiva kompletteras just nu med tilläggsskyltar som ger möjlighet för de boende att lösa ett boendeparkeringstillstånd.

Skyltningen pågår nu och blir klar den 1 mars. Då kommer man som boende på Egna hem också ansöka om boendeparkeringstillstånd i kommunens e-tjänst. Egna hems parkeringsområde heter KSD F.

Vanligtvis finns det två varianter på boendepareringstillstånd; fasta tillstånd - som man betalar hel- eller halvårsvis – och fast tillstånd med biljett där man parkerar med biljett till en reducerad taxa per timme. På Egna hem kommer man bara att kunna köpa fasta tillstånd eftersom det inte finns parkeringsautomater i området. Det är samma pris som övriga zoner – alltså 1 800 kronor för helår och 1 100 kronor för halvår.

Läs mer och ansök om boendeparkeringstillstånd under relaterad information.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.