Badriket växer fram sten för sten

Uppdaterad:den 11 maj 2022 08:40Arkiverad

Sten för sten växer Kristianstads badrike fram. I slutet av september är det invigning och i tisdags gav projektledaren Benny Eklund tekniska förvaltningens kommunikatör och Kristianstadsbladets reporterteam en rundtur i hur långt man kommit.

Familjebadet kommer blir symbolen för Badriket.
Familjebadet kommer blir symbolen för Badriket.

Det är mycket som återstår, men rum för rum och bassäng för bassäng börjar så sakteliga bli klara. Inne i badhuset arbetar runt 100 personer för högtryck i varje hörn.

Vi börjar vår rundtur inne i träningsbassängen som för ett par veckor sedan fylldes med vatten.

- Vi har fyllt upp både tränings- och motionsbassängen med vatten för att se till så att vattenreningen ska komma igång, säger Benny Eklund.

Träningsbassängen är fylld med vatten.

Väggarna är klädda med träpanel med absorbenter bakom, vilket ger en varm och trevlig känsla. På väggarna i träningsbassängen är hyllor för handdukar uppmonterade.

På vår väg igenom bygget mot Badrikets huvudattraktion familjebadet, så passerar vi tre mindre bassänger. Bassänger för undervisning, rehab och en varmvattenbassäng.

Juan Maete lägger mosaikbitarna på plats.

När vi kommer in i familjebadet är det full aktivitet i både barnbassängen och ”strandbadet”. Juan Maete ligger på knä och lägger mosaikbitarna på plats. Bit för bit. Han har varit med och utformat utseendet på malen och snart ska han ge sig på uttern med en liten bebis på magen.

- Uttern ska bli bäst. Det är en utmaning med alla runda former, då måste jag lägga en bit i taget, säger Juan Maete.

Hoppbassängen med hopptorn i tre nivåer.

”Strandbadet” leder oss vidare till strömkanalerna där besökarna kommer att forsa fram. Familjebadet bjuder vidare på en hoppbassäng med hopptorn på tre nivåer – ettan, trean och femman – samt en stor bubbelpool och en massageplatå.

Via omklädningsrummen på entréplan tar vi oss upp på andra våningen. Där hittar vi åtta olika bastur med olika temperaturer och inriktning, en gyllenedusch och en relaxavdelning med en takterass utomhus.

Där bjuds besökarna på bland annat en vedeldad bastu, bubbelpool och en fantastisk utsikt över Vattenriket.

Fönster i rutschkanan ut mot naturen.

Vi avslutar rundturen utomhus. Vi passerar vattenrutschbanorna, där den ena banan har ett fönster där man ska få känslan av att åka rakt ut i naturen. Vi når till slut entrén där skylten Kristianstads badrike är på plats och torget med konstnären Ann Lislegaards mönster håller på att växa fram.

- Alla funktioner kommer att fungera när det är dags för invigning i september, men det är möjligt att några detaljer återstår att fixa till. Pandemin och materialbristen har ställt till det lite, men jag är optimist och vi kommer att bli klara i tid, säger projektledaren Benny Eklund.

Projektledaren Benny Eklund intervjuas av KB:s reportageteam Ingela Rutberg och Lasse Ottosson.

Torget där konstnären Ann Lislegaards mönster håller på att växa fram.

Stora bubbelpoolen i familjebadet.

Massageplatå.

Strömkanalerna kaklas.

Malen.

En gyllenedusch.

Relaxpoolerna på takterassen.

Rehabbassängen.

Skåpen i omklädningsrummen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.