Avgiftsfria uteserveringar klubbat för hela 2020

den 23 juni 2020 17:22Arkiverad

Under våren beslutades avgiftsfria uteserveringar t.o.m. 30 juni för att underlätta för restauranger och caféer under pandemin. Tekniska nämnden föreslog sedan kommunstyrelsen att lättnaden det ska gälla året ut och under tisdagseftermiddagen klubbades beslutet i kommunfullmäktige.

Arkivbild: uteservering i Kristianstad.
Arkivbild: uteservering i Kristianstad.

I våras uppstod en akut situation för företagen när coronaviruset slog till och kommunen tog fram ett stödpaket till det lokala näringslivet. Där ingick avgiftsfria uteserveringar för restauranger och caféer fram till 30 juni. Nu är beslutet klart att lättnaden kommer att gälla under hela 2020.

– Eftersom pandemiläget fortsätter påverka våra lokala restauranger och caféer så är det viktigt att vi ger den här lättnaden. Vi hoppas att det gör stor skillnad för dem, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd.

Med avgiftsfritt året ut tas kommunens kostnad bort för ytan som restaurangerna använder för uteserveringar. Om förutsättningar på platsen finns innebär det även att restaurangerna kan förnya sina tillstånd med en luftigare möblering på större yta, utan att det medför en högre kostnad. På så vis undviks trängsel. För dem som ansöker om utökad yta är det viktigt att meddela detta, inte bara i en ny polistillståndsansökan, utan även i sina andra eventuella tillstånd (alkoholtillstånd, livsmedelshantering etc.).

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.